Spring navigationen over og gå direkte til indhold

E-sport

E-sport har de senere år etableret sig som en meget populær aktivitet og betragtes nu som en sport, der skal tages seriøst på lige linje med andre sportsgrene. På Næstved Gymnasium og HF tager vi del i denne udvikling og tilbyder derfor nu frivillige e-sport-aktiviteter.

 

E-sport, dvs. computerspil som sportsgren, har de senere år etableret sig som en meget populær aktivitet blandt mennesker verden over. E-sport blev tidligere set som en niche-sport, men vokset til at være en sport, der skal tages seriøst på lige linje med andre sportsgrene. 

På Næstved Gymnasium og HF tager vi del i denne udvikling og tilbyder frivillige esport-aktiviteter. Der vil være en mulighed for at komme på hold i Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite og League of Legends. Hvis der viser sig at være interesse for det, kan vi også tilbyde andre spændende spil.

Vi tilmelder holdene til YouSee e-sport-ligaen, hvor der dystes mod hold fra andre uddannelsesinstitutioner. Desuden vil der være en e-sport-turnering på KBH Syd Lan i Hvidovre engang i foråret.

Vi er i på nuværende tidspunkt i en dialog med NIF om et samarbejde, hvor vi låner deres spritnye e-sport-lokale. På dagsordenen er træning i kommunikation, taktik mm. på toptunede computere og varetaget af dygtige instruktører.

 

Kontakt e-sport-koordinatorerne på NGH hvis du har spørgsmål:

Thomas Sand Svendsen og Marcell Elo Petersen.

 

 

SAMFUND og medier - fagpakke med mulighed for e-sport 

Denne fagpakke er sammensat af fagene Samfundsfag B og Mediefag C. Der er på denne fagpakke særlig mulighed for at kombinere din interesse for E-sport med en HF-uddannelse.

Fagpakken for dig, der er interesseret i, hvad der rører sig i samfundet med fokus på medie og onlineuniverserne. Fagene Samfundsfag og Mediefag spiller her supergodt sammen! 

Du får mulighed for at dyrke din interesse, samtidig med at du tager en fuld HF, hvis du vælger denne fagpakke. Du udvikler kompetencer, som er relevante, både for dit studie og når du dyrker e-sport, og du udvikler dit talent og netværk inden for e-sport og introduceres for uddannelses- og jobmuligheder inden for området. 

Som en del af fagpakken får du således mulighed for at få træning i diverse spil, og undervisning omhandlende e-sports kultur, og der bliver mulighed for at deltage i turneringer og komme på ekskursioner relateret til medier, e-sport og gaming generelt. Der vil også kunne være fokus på planlægning og produktion af e-sportsturneringer og produktion af e-sportsudsendelser. 

 

Som en del af E-sport-fagpakken får du mulighed for at få træning i diverse spil og undervisning omhandlende E-sportskultur. Derudover bliver der mulighed for at deltage i turneringer og komme på ekskursioner relateret til medier, E-sport og gaming generelt.