Spring navigationen over og gå direkte til indhold

E-sport

E-sport har de senere år etableret sig som en meget populær aktivitet og betragtes nu som en sport, der skal tages seriøst på lige linje med andre sportsgrene. På Næstved Gymnasium og HF tager vi del i denne udvikling og tilbyder derfor nu frivillige e-sport-aktiviteter.

 

E-sport, dvs. computerspil som sportsgren, har de senere år etableret sig som en meget populær aktivitet blandt mennesker verden over. E-sport blev tidligere set som en niche-sport, men vokset til at være en sport, der skal tages seriøst på lige linje med andre sportsgrene. 

På Næstved Gymnasium og HF tager vi del i denne udvikling og tilbyder frivillige esport-aktiviteter. Der vil være en mulighed for at komme på hold i Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite og League of Legends. Hvis der viser sig at være interesse for det, kan vi også tilbyde andre spændende spil.

Vi tilmelder holdene til YouSee e-sport-ligaen, hvor der dystes mod hold fra andre uddannelsesinstitutioner. Desuden vil der være en e-sport-turnering på KBH Syd Lan i Hvidovre engang i foråret.

Vi er i på nuværende tidspunkt i en dialog med NIF om et samarbejde, hvor vi låner deres spritnye e-sport-lokale. På dagsordenen er træning i kommunikation, taktik mm. på toptunede computere og varetaget af dygtige instruktører.

 

Kontakt e-sport-koordinatorerne på NGH hvis du har spørgsmål:

Thomas Sand Svendsen og Marcell Elo Petersen.

 

 

IT og medier - fagpakke med mulighed for e-sport 

Denne fagpakke er sammensat af fagene Mediefag B og Informatik C. Der er på denne fagpakke særlig mulighed for at kombinere din interesse for E-sport med en HF-uddannelse.

I Mediefag arbejdes der med at udvikle kreative, innovative, kommunikative, analytiske og sociale kompetencer. Gennem undervisningen udvikles dine evner til at analysere og vurdere danske og internationale medieproduktioner inden for fiktion, fakta og blandinger mellem disse former.

En relevant mulighed vil på E-sport-HF er at analysere både spillefilm, serier og videospil.

IT er en integreret del af fagpakken – både i forbindelse med den praktiske og den teoretiske dimension, og eleverne skal i små grupper producere film,  kortfilm eller dokumentar, fx om gaming med en personlig vinkel eller med fokus på subkulturen og branchen som helhed. 

I Informatik arbejdes der bl.a. med design og programmering af spil fra ide til færdig produktion ved anvendelse af innovative metoder til design af prototyper, der viser brugergrænseflader og tilhørende interaktion med spillet. Programmering vil give dig en forståelse for, hvordan et spil er designet, og hvordan input fra brugere kan styre spillet.

Der bliver også undervist i opbygning og kodning af hjemmesider i HTML, CSS eller javascript, ligesom sikkerhed på internettet, kryptering og repræsentation og manipulation af data vil være temaer, der bliver inddraget.

Den almene undervisning vil være inspireret af E-sport og computerspil. Eksempelvis vil du lære at skrive spilanmeldelser og artikler, få et indblik i e-sportskultur i andre lande samt opnå viden om produktion af E-sportsudsendelser.

 

Som en del af E-sport-fagpakken får du mulighed for at få træning i diverse spil og undervisning omhandlende E-sportskultur. Derudover bliver der mulighed for at deltage i turneringer og komme på ekskursioner relateret til medier, E-sport og gaming generelt.