E-sport

E-sport har de senere år etableret sig som en meget populær aktivitet og betragtes nu som en sport, der skal tages seriøst på lige linje med andre sportsgrene. På Næstved Gymnasium og HF tager vi del i denne udvikling og tilbyder derfor nu frivillige e-sport-aktiviteter.

 

Vi tilbyder attraktive e-sport-undervisningstilbud, der involverer 4 sessioner med undervisning i kommunikation, taktik, feedback, træning mm.

Vi har en samarbejdsaftale med NIF E-sport og deres spritnye e-sports-faciliteter, som vi fremover kommer til at anvende. 

Der vil hver gang vil være en underviser til stede fra NGH (enten NJ, SV eller MW).

Udover tilbuddet om e-sportsundervisning er der på nuværende tidspunkt to League of Legends-hold og fem Fortnite-hold - og der er mulighed for et CS:Go-hold. Holdene dyster mod andre hold fra uddannelsesinstitutioner fra hele landet. Og der er altid brug for nye spillere!

Hvad enten du er en haj til e-sport, har prøvet det et par gange eller gerne vil finde ud af, hvad det er for noget, har du nu en chance for at blive en del af et unikt NGH-fællesskab med e-sport som omdrejningspunkt.

 

Kontakt e-sport-koordinatorerne på NGH hvis du har spørgsmål:

Thomas sv@ngh.nu, Johannes nj@ngh.nu og Mathias mw@ngh.nu

 

 

IT og medier - fagpakke med mulighed for e-sport 

Denne fagpakke er sammensat af fagene Mediefag B og Informatik C. Der er på denne fagpakke særlig mulighed for at kombinere din interesse for e-sport med en HF-uddannelse.

I Mediefag arbejdes der med at udvikle kreative, innovative, kommunikative, analytiske og sociale kompetencer. Gennem undervisningen udvikles dine evner til at analysere og vurdere danske og internationale medieproduktioner inden for fiktion, fakta og blandinger mellem disse former.

En relevant mulighed vil på e-sport-HF er at analysere både spillefilm, serier og videospil.

IT er en integreret del af fagpakken – både i forbindelse med den praktiske og den teoretiske dimension, og eleverne skal i små grupper producere film,  kortfilm eller dokumentar, fx om gaming med en personlig vinkel eller med fokus på subkulturen og branchen som helhed. 

I Informatik arbejdes der bl.a. med design og programmering af spil fra ide til færdig produktion ved anvendelse af innovative metoder til design af prototyper, der viser brugergrænseflader og tilhørende interaktion med spillet. Programmering vil give dig en forståelse for, hvordan et spil er designet, og hvordan input fra brugere kan styre spillet.

Der bliver også undervist i opbygning og kodning af hjemmesider i HTML, CSS eller javascript, ligesom sikkerhed på internettet, kryptering og repræsentation og manipulation af data vil være temaer, der bliver inddraget.

Den almene undervisning vil være inspireret af e-sport og computerspil. Eksempelvis vil du lære at skrive spilanmeldelser og artikler, få et indblik i e-sportskultur i andre lande samt opnå viden om produktion af e-sportsudsendelser.

 

Som en del af e-sport-fagpakken får du mulighed for at få træning i diverse spil og undervisning omhandlende e-sportskultur. Derudover bliver der mulighed for at deltage i turneringer og komme på ekskursioner relateret til medier, e-sport og gaming generelt.