Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Autismeklasse

På Næstved Gymnasium tilbyder vi unge med autisme/asperger/ASF et særligt tilrettelagt 3-årigt STX-forløb, der giver dig de samme faglige kvalifikationer som en almindelig STX og er adgangsgivende til videregående uddannelser.

Her på gymnasiet lægger vi stor vægt på at have plads til alle. Derfor har vi siden 2015 haft en klasse for unge med autisme, ASF og asperger. På denne linje tager du en STX-uddannelse på samme faglige vilkår som øvrige elever, og din studentereksamen giver dig adgang til de fleste videregående uddannelser.


Se video om Autismesporet


Virtuel orienteringsaften 24. januar kl. 19 - 21

Autismesporet har sin egen virtuelle orienteringsaften, som afholdes mandag den 24. januar, kl. 19 - 21. Arrangementet er særligt for kommende elever og deres forældre, der kan få svar på en masse spørgsmål, når vi åbner de virtuelle døre.

Programmet for aftenen og yderligere info omkring arrangementet finder du her.

Du kan sende en mail til autismekoordinator Charlotte Madsen på cm@ngh.nu hvis du har spørgsmål.


STX uddannelsen med plads til dig

Du bliver en del af et studiemiljø, der lægger vægt på et udfordrende og højt fagligt niveau, og du vil møde lærere, der brænder for deres fag og for eleverne, og som vil bidrage til, at du får nogle spændende og lærerige år.
Hos os vil du blive en del af et fællesskab, som udvikler dig både fagligt, socialt og personligt. Mange af vores elever er ivrige efter at deltage i aktiviteter, der har fokus på det sociale fællesskab på tværs af klasser og årgange. Det gør Næstved Gymnasium og HF til mere og andet end undervisning og fag.
Der er mulighed for at deltage i bl.a. elevrådsarbejde, frivillig musik, idræt, billedkunst, musical, fredagscafé, fester og eSport.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til tre udviklende, lærerige og sjove år!

Læs mere om:


Udtalelser fra tidligere studenter og forældre


"Vi havde næsten mistet håbet om at vores søn ville få sig en uddannelse (...) Heldigvis hørte vi om en nyoprettet autismeklasse på NGH. Her fandt vi præcis det tilbud, hvor vores søn kunne udfolde sit fulde potentiale. Alt hvad vi havde gået og drømt om, siden han fik sin diagnose som 10-årig, formåede NGH at tilbyde."

(Julia, mor til elev i autismeklassen 2020)

At gå i q-klassen har vist mig, at der også er fremtidsmuligheder i forhold til uddannelse for unge med asperger/autisme, som har behov for en anderledes undervisningsform og tryggere rammer, med veluddannet lærere, som har forståelse for ens situation og som altid står klar til at gribe en, hvis man går hårde perioder imøde. Fyldt med god selvtillid og en ny verden af muligheder åbnede sig, da jeg for sidste gang gik ud 3.q’s klasselokale. 
(Line, student 2018)

"Tak for jer!
Uden jer havde jeg ikke været den jeg er i dag.

Det har været en fornøjelse at have så mange fantastiske lærere (...) 
Jeg håber I ved hvor meget jeres arbejde betyder og hvor stor en forskel I gør."
(Hilsen fra Nadja, student 2020, nu medidinstuderende på SDU)

MERE INFORMATION

Vi har her samlet dine muligheder for yderligere information.

FOLDER
Se eller download vores HF-introfolder, hvor du får et godt overblik over uddannelsen og dens muligheder.
Læs folderen her ›

MØD STUDIEVEJLEDEN
Hvis du har spørgsmål eller ønsker et møde, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejleder for autismeklasserne Henrik Rose.
Send Henrik en mail ›

Orienteringsaften 2023

Hør mere om autismeklassen og studielivet på NGH til Autismesporets virtuelle orienteringsaften d. 24. januar 2022 kl. 19-21.

Om autismelinjen

Som elev i autismeklassen modtager du undervisning i eget klasselokale, og går kun i klasse med 11 andre elever.