Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Åbne foredrag

En tradition på NGH er de Åbne Foredrag, hvor en række oplægsholdere sørger for spændende foredrag for forældre, elever og interesserede borgere.

Åbne foredrag 

Vores dygtige oplægsholdere er i år alle tidligere elever på NGH. De glæder sig til at møde nuværende elever og gæster, som har lyst til at høre om et spændende liv. 

Foredragene er gratis, og bliver afholdt i skolens auditorium (lokale U144) kl. 19.

 

 

Onsdag d. 15/1 2020. Den gamle og den nye silkevej: Bliver vi alle vindere?

Ved lektor på NGH, Simon Rom Gjerø

Silkevejen forbandt Kina og Europa i over 1500 år. Den er i løbet af de sidste seks år ikke alene blevet genoplivet, men kraftigt udvidet. Kinas præsident Xi Jinping er i fuld gang med en omstilling af den kinesiske økonomi og han vil gøre op med USA som eneste supermagt. Derfor har han siden 2013 koncentreret sine kræfter i den måske mest ambitiøse internationale plan nogensinde i form af infrastrukturprojekter og nye handelsruter - nemlig den såkaldte nye silkevej, der skal forbinde hele verden på ny.

  • Er målet alene at fastholde økonomisk vækst og dynamik i Kina?
  • Hvad er reelt på spil?
  • Hvad får Kina ud af at poste milliarder i det gigantiske projekt?
  • Hvordan bliver det modtaget i andre lande?
  • Bliver vi alle vindere?

Kom og hør lektor i kinesisk og historie, Simon Rom Gjerø, når han sætter fokus på forbindelsen mellem den gamle og den nye silkevej, den kinesiske økonomi, og det politiske og militære magtspil, der er i fuld gang.

Foredraget er gratis og åbent for alle.

Kl. 19 i auditoriet, U144.

 

 

3. april 2019 Ove Krüger. Richard Wagner – historiens mest omdiskuterede kunstner

Med udgangspunkt i sin egen spændende musikalsk karriere som kapelmester i ind- og udland, vil kapelmester Ove Krüger guide os gennem en interessant aften om Richard Wagner. Her vil kunsthistoriske, filosofiske og politiske aspekter blive berørt, ligesom der vil være adskillige eksempler på skærm og instrument.

 

 

 

 

AFLYST!!!
Den travle instruktør har desværre været nødt til at aflyse sit foredrag. Han beklager.

28. marts 2019
 Tobias Lindholm: "Fra Dyssen til Hollywood"

Hør en af Danmarks dygtigste filminstruktører og manuskriptforfattere, Tobias Lindholm, fortælle om sin egen historie. Han fortæller om sin opvækst i Næstved. Om graffiti. Om vejen fra Dyssegårdsparken til Hollywood og hjem igen… Om Ungdomsskolen, Jernbanegade i 90’erne, virkelighed på film og om hvorfor fantasi er så kedelig.   

Undervejs viser han klip fra flere af sine produktioner, der  bl.a. tæller “R”, “KAPRINGEN”,  ”KRIGEN”, ”BORGEN”, “JAGTEN” og “MINDHUNTER”.  

Kl. 19 i U144.
Foredraget er gratis og åbent for alle!

 

 

 

23. januar 2019 Peter Bonde: "Christian Eriksen og Zhang Linyan - Forskelle og ligheder" 

Historier fra et langt liv i fodboldens verden med mange store oplevelser og udfordringer. VM, EM, baneløberen i Parken, Kvinde- vs. Herrefodbold, DBU, Fodbold i Kina er nogle af de ting, han kommer omkring. 

Peter Bonde er kvindeelitetræner på Skolerne i Oure.

 

20. februar 2019 Magnus Heunicke: Mit liv i politik 
Hvordan fungerer dansk politik egentlig; hvordan bliver man politiker; hvordan får man poltisk sejr; er der mange kompromiser? Kom og et hør et levende foredrag af politiker Magnus Heunicke.

 

 

6. marts 2019 Ihan Haydar: Fra musiklokalet i Glumsø til vinder af Dansk Melodi Grand Prix
Om flugten som 10-årig fra Bagdad, sin opvækst i Gelsted, tilknytningen til Næstved og sin familie, kampen for dansk statsborgerskab, om at være kvinde i mandsdomineret musikverden og om at spille trommer til fingrene bløder.

 

Du kan se tidligere programmer her:

2014/2015

2015/2016

2016/2017