Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Første studenter 2022

Julie, Cendie, Sebastian og Joachim blev de første studenter fra Næstved Gymnasium og HF.

De lettede og glade ansigter var ikke til at tage fejl af, men det er også en årgang som har kæmpet sig ud af coronaen skygge med nedlukning og virtuel undervisning.
Og NU skal de fejres og de skal feste – det har de i den grad fortjent!

Da huen var blevet sat på deres hoveder og familie og venner havde ønsket tillykke, gik de med konstitueret rektor Marianne Bollerup Neuer ud på plænen foran skolen, hvor de hjalp med at hejse flaget. En time efter sprang de første HF-studenter ud; Alberte og Magnus, som også fik en buket blomster af skolen.

 

Julie Klittum fra 3.s regner med at holde et sabbatår. Hun vil arbejde, tjene penge, flytte hjemmefra – og forhåbentlig et smut ud at rejse. I fremtiden drømmer hun om at blive marinebiolog.

Cendie Jacobsen fra 3.i var oppe i samfundsfag til sin sidste eksamen, hvor emnet var unges mentale helbred. Hun drømmer om en fremtid som enten psykolog eller sexolog, men hvis hun ikke kommer ind på en af sine drømmeuddannelser i år, tager hun et sabbatår, hvor hun arbejder fuldtid i tøjbutikken Creme Fraiche.

Sebastian Johansen fra 3.e snakkede om ’dem og os’-problematikken ifm. ukrainske flygtninge til sin sidste eksamen i samfundsfag. Når han er færdig med studenterfesterne, er planen at flytte sammen med sin kæreste og arbejde som lærervikar på sin gamle folkeskole.
Han drømmer om en fremtid som sportsjournaliste, og regner i fremtiden med at flytte til Århus for at læse på Journalisthøjskolen.

Joachim Lohman fra 3.q scorede et klokkeklart 12-tal i biologi til sin sidste eksamen – og glædede sig til at grille med sin familie og feste med sine venner.
Han har længe vidst at han gerne vil være kirurg, og regner med at starte på Medicin efter sommerferien.

Magnus fra 2.p var heldig at trække et af sine yndlingsemner i dansk, nemlig minimalisme, og ville fejre studenterhuen med sin familie over en omgang smørrebrød.
Efter sommerferien skal han læse IT-teknologi på Københavns Erhvervsakademi, men regner dog med at blive boende i Næstved.

Alberte Clausen fra 2.k var også oppe i Dansk, og fik sat studenterhuen på af sine brødre. Hun drømmer om at arrangere events i fremtiden, så efter sommerferien starter hun på Zealand i Slagelse for at læse til Serviceøkonom.

Stort tillykke til jer allesammen!