Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Kaotisk morgentrafik på Nygårdsvej

Næstved Gymnasium og HF er bevidste om den kaotiske morgentrafik på Nygårdsvej på hverdagsmorgener omkring kl. 8.
Trafikken med fodgængere, cykler, biler, busser og lastbiler er intensiveret efter at 4.- og 5.-klasses elever er begyndt på Sjølundskolen, og især situationer, hvor eleverne skal krydse vejen i morgentrafikken, kan udvikle sig farligt.

Sjølundskolen har derfor etableret en skolepatrulje, og for at hjælpe dem beder Næstved Gymnasium og HF vores ansatte og elever om at:

  • Som gående: Venter på at skolepatruljen ”åbner” for fodgængerovergangen, dvs. at de går ud på vejen og stopper den kørende trafik, inden du går over. Du må ikke over vejen, før skolepatruljen har stoppet trafikken.

  • Som cyklist: Når skolepatruljen spærrer vejen for trafik, skal du stige af cyklen og trække inde på fortovet, så du kan gå over fodgængerfeltet sammen med de gående trafikanter.

  • Som bilist: Hold lav fart og god afstand. Du må IKKE standse i forgængerfeltet eller ved ”standsning forbudt”-skiltene for at sætte folk af.

 

Næstved Gymnasium og HF har kontaktet kommunens forvaltning, og er i dialog om bedre skiltning samt lysregulering ved fodgængerovergangen. Vi har desuden kontaktet diverse leverandører, der leverer materialer og fødevarer til skolen, og bedt dem undgå leverancer om morgenen.