Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Foodlab

Foodlab

Som en del af skolens innovative fokus er der indrettet et Foodlab, et lokale hvor det er muligt at arbejde med madkemi. Ved at udnytte biologiske, fysiske og kemiske processer kan madkemi anskueliggøre naturvidenskabens problematikker og arbejdsmetoder til at finde løsninger på f.eks. fremtidens udfordringer med at skaffe mad til alle.

Naturvidenskaben kan også forklare, hvorfor mange sjove ingredienser kan sammensættes og hver især bidrage med en karakteristik smag. Ved kemisk at analysere retter, kan det forklares, hvorfor kogt kartofler dyppet i chokolade med ristede løg og karamelliseret limeskal giver en oplevelse af samhørighed. Tør du smage?

Kun fantasien sætter grænser for udvikling og anvendelse af naturvidenskab til at udvikle og motivere elevers interesse og forståelse af naturvidenskabelige processer. Madkemi giver elever mulighed for at røre, smage, dufte, og observere naturvidenskaben på tæt hold.

Der brygges øl og koges bolscher.