Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Rusmiddelstrategi

Skoler og ungdomsuddannelser i Næstved Kommune har udarbejdet fælles rusmiddelstrategi for at sikre at flest muligt unge gennemfører en uddannelse.

Rusmidler og undervisning kan ikke kombineres. Ny rusmiddelstrategi skal være med til at sikre, at 95% af de unge i Næstved Kommune gennemfører en ungdomsuddannelse. At kunne spotte misbrug og samtale med de unge, er et par af redskaberne.

Du kan ikke koncentrere dig om at lære, hvis du er fuld eller skæv. Det har man aldrig været i tvivl om i SSP+-samarbejdet, som derfor har taget initiativ til at skabe den nye rusmiddelstrategi. Uddannelsesinstitutionerne i Næstved er gået sammen om at tage professionelt hånd om de unge, der har et problematisk forhold til alkohol og stoffer.

Unges misbrug bliver spottet og taget hånd om
Der er mange fordele ved at uddannelsesinstitutionerne sammen arbejder for at sikre de bedste betingelser for fagligt udbytte, personlig og social udvikling og et godt studiemiljø for de unge:

  • Strategien skal sikre at de unge, der skifter uddannelse undervejs, ikke kan ’gemme sig’ eller blive ’glemt’.
  • De unge vil opleve samme tilgang fra de ansatte, uanset om de skifter uddannelsesinstitution.
  • De unge vil blive mødt af samme kvalificerede tilgang, da lærere, vejledere og elevcoach vil være uddannede i at spotte unge med misbrug, samtale med dem og støtte dem.

 

LÆS STRATEGIEN HER.