Aktuelt på NGH

Klimavenlig mad i Foodlab

Koncentrationen var høj og de mange gode dufte fik mundvandet til at løbe, da 1.j var i Foodlab for at lave klimavenlig mad i HF-faget NF (naturvidenskabelig faggruppe.)

Her tilberedte de bl.a. kylling, flødekartofler, nachos, frugtsalat og hjemmelavet pasta.

De skulle anvende fagene kemi, biologi og geografi til at sammensætte en ret, der ikke var CO2-belastende, passede godt sammen kemisk set ud fra foodpairing-princippet, og de skulle anvende biologi til at bedømme indholdet af makronæringsstoffer.

De blev bedømt ud fra, hvor godt maden smagte og de ovenstående krav.

Se flere billeder HER.

Julekoncert

Det var en lun og fuldstændig proppet Sct. Mortens Kirke der lagde kirkerum til en af årets juletraditioner på NGH, nemlig julekoncerten. Ekstra stole blev hentet ind, og folk sad i flere rækker - for hvor der er er kirkerum er der hjerterum!

Repertoiret var bredt, stemmerne var smurte og veloplagte, da julen blev sunget ind på behørig vis.

Gymnasiets musikhold, musikklasser og julekor spænder vidt; her var både bl.a. "Have yourself a merry little Christmas", "Dejlig er jorden" og "All I want for Christmas"


En dejlig tradition!

Se flere fotos her.

Kom med i Foodlab

I gymnasiets nye Foodlab bliver der udforsket og ’leget’ med fagene i praksis.

Inden 1.W gik i laboratoriet, havde de snakket om tilsætningsstoffer med fokus på smage og farvestoffer i Kemi. Herefter gik de bolsche-amok, og der blev afprøvet nye smags- og farvesammensætninger - de fleste med stort held!

Undervejs målte de bolchemassens afkøling, som de bagefter skulle regne videre på i matematik.

Læs mere om Foodlab her.

Se billeder af 1.w der laver bolscher her.

Rabalderstræde

Som fluen på væggen kiggede vi inden for i et stort lejlighedskompleks midt i storbyen hos de meget forskellige mennesker, der bor der side om side uden nødvendigvis at kende noget til hinandens liv. Vi oplevede brudstykker af kærlighed, afhængighed, utroskab, nedtur, glæde og længsel, når vi mødte bl.a. den ældre ensomme dame, der drømmer sig tilbage til forgangne tider, det frustrerede barnløse par, den unge mand der springer ud som homoseksuel, en gruppe hjemløse, en flok højlydte teenagere og en excentrisk dame. På gaden og i lejlighederne omkring Rabalderstræde.

Soundtracket til livet i storbyen var Kim Larsen og Gasolin - men i versioner, som du med garanti aldrig har hørt dem før og som alle var udviklet af eleverne. Hvad med fx ”Hvis din far gi’r dig lov” i spoken word-version eller ”Papirklip” med charleston-dansere...?

Se mange flere billeder her: https://bit.ly/2X6VtPE

Årets plakat er lavet af Caroline Amalie Berner Christensen fra 3.c:

 

 

Elever står for alt
75 elever og deres lærere har de sidste måneder knoklet med skabe årets brag af en musikforestilling, der er en stor og stolt tradition på Næstved Gymnasium og HF.
Eleverne står for alt lige fra manuskript, instruktion, skuespil, musik, dans, scenografi, kostumer og for at nytænke de velkendte numre.

 

Forestillingen spiller:

  • Torsdag d. 7. november kl. 20
  • Fredag d. 8. november kl. 18
  • Fredag d. 8. november kl. 20

 

 

Billetter koster 40 kr. og kan købes ved indgangen.

Idrætsdag 2019

Fantastisk opfindsomme udklædninger og sjove sportskonkurrencer af både traditionel og utraditionel slags: Frisbee-stafet, hockey og trillebørsstafet.

Vejret var desværre ikke med os, men alle holdt et kæmpehøjt humør!


Se fotos fra dagen her.

NGH hejser igen Det Grønne Flag

Borgmester Carsten Rasmussen hjalp Miljørådet med at hejse flaget, og derefter var der økologiske æbler til alle.

Miljørådet på NGH har følgende målsætning: ”NGH vil være et grønt gymnasium med miljøbevidste elever og ansatte, som i fællesskab gør en indsats for at indtænke mere bæredygtighed i hverdagen.”

 

 

FAKTA

  • Med tildelingen af Det Grønne Flag følger også tilladelsen til at hejse det i 12 måneder.
  • NGH er tilmeldt Grønt Flag Grøn Gymnasieskole (GFGG), som er et af Friluftsrådets programmer.
  • Programmet er støttet og udviklet i samarbejde med Ministeriet for Børn og Undervisning.
  • Kriterierne for at kunne blive certificeret som grøn skole kræver det bl.a., at NGH nedsætter et

miljøråd og gennemfører undervisning om bæredygtighed, hvor mindst 15 % af eleverne deltager.

  • Andre vigtige kriterier er elevindflydelse, demokrati, medborgerskab og innovation.
  • Grønt flag Grøn Skole er den danske del i det internationale miljøundervisningsprogram Eco-Schools til både folkeskoler og gymnasier. Her deltager mere end 46.000 skoler i 59 lande – og flere er på vej.

 

 

Se flere fotos her.

Introtur for nye elever

Herlig start på introturene for nye elever på NGH. Der skulle samarbejdes og laves sjove og udfordrende øvelser både til lands, til vands og i luften, inden der blev slappet af og hygget uden for teltene om aftenen.

Se billederne fra første dag her.

Aftenhygge her.

Dag 2 her.

Aften dag 2 her.

Elever vinder entreprenør-konkurrence

Stort tillykke til Emma, Emma, Sasja og Katrine fra 3.Y!

Pigerne vandt med den hjælpemotor, de har udviklet til en rollator, der samtidig fungerer som et femte »støttehjul«, der skal få de ældre til at bevæge sig noget mere.

De er kommet ind i forløbet via erhvervsøkonomi i 3.g. og har brugt meget tid på ideen de seneste fire måneder, hvor de blandt andet har de selv svejset modellen sammen.
 
Entreprenørkonkurrencen er en iværksætter-/ide konkurrence, hvor eleverne skal omsætte teori fra undervisningen til at udvikle en ide og føre denne ud i livet. 80 hold stillede op for at få bedømt deres idéer af dommerne, der bestod af 26 lokale erhvervsfolk.

Pigerne er gået videre til de nationale mesterskaber, der finder sted i Odense i april.

Se flere fotos her.

Besøg i Kina

Beijings største antikmarked, vandring langs den Himmelske Fredsplads, ind i den Forbudte by og op ad Kulbjerget for at få en flot udsigt over kejserpaladset, gå-tur på ”Muren”, nudelsuppe og mere eksotiske retter. Alt dette og meget mere fik elever fra NGH lov at opleve, da turen gik til Kina, som er en del af NGH’s etablerede og spændende rejsetilbud.

Turen sluttede med besøg i Shanghai; hvor nyt og gammelt mødes. Besøg på Shanghai museum, hvor der udstilles gamle bronzekar, Buddha-statuer, porcelæn, møbler mm, og senere blev udsigten til Shanghais skyline og floden fra en terrasse på The Bund nydt, hvor man kan se de gamle bygninger bygget af udenlandske banker mm. omkring 1900 på den ene side af floden og symbolet for Kinas genoprejsning på den anden side af floden med de høje, prestigefyldte skyskrabere.
Og som højdepunkt - en tur i Shanghai Tower - Asiens højeste skyskraber og verdens anden største - for at nyde udsigten over byen. Se mere her

 

MGP

MGP på NGH - seneste show

Guld, glimmer, goodie bags, konfetti, balloner, green room, flotte drinks, lækre kager, fem gode værter og et fænomenalt husband - 2.z havde sørget for at der ikke manglede noget til årets MGP.

Det var et fantastisk show - og som prikken over i'et: Med Volbeat-forsanger Michael Poulsen til at overrække førstepræmien – til Stunning Cunts som også fik flotte Volbeat-juletrøjer!

Se Michael Paulsens hilsen til NGH her

Se mere fra MGP her

Individuelle studierejser

 

Igen i år brugte nogle elever den unikke mulighed på NGH, at man kan tage på individuel studierejse i 3.g. I år gik turene til USA, Cambodia og Thailand.

Fra Thailand kom bl.a følgende hilsen: "Da vi ankom til Thailand var vi blandt andet på en hel fantastik trekkingtur i junglen hvor vi kom helt tæt på den "simple livstil" og det primitive liv i landsbyerne. Vi har både oplevet de turistede dele og den helt autentiske, barske fattigdom hvilket har givet os et godt indblik i kulturen og personlig udvikling."

Fra USA skrev Anna: "Jeg er rejst til Maine i USA, hvor jeg besøger College of the Atlantic (COA), som sidste år blev kåret som USA's grønneste college.
Jeg bor i et stort hus med en håndfuld studerende fra skolen, vandrer i den flotte nationalpark, som COA ligger midt i, sejler ud til de omkringliggende øer, deltager i ture og undervisning på universitetet og finder efterhånden ud af, hvad der gør netop denne skole til den grønneste!"

Se mere fra Thailand her.

Se mere fra USA her.

 

Hvorfor NGH?

🔹 er alle muligheder åbne med en uddannelse fra NGH?
🔹 kan du blive ingeniør når du har gået på NGH?
🔹 er der mangfoldigt og mange forskellige typer elever på skolen?
🔹 mange linjer og forskellige valgfag?
🔹 et godt fællesskab?
🔹 mange traditioner?
🔹 et innovationslaboratorium?
🔹 ... og er der med sikkerhed noget for dig?

SVARET ER JA!
Hør selv hvad de skønne NGH-elever siger her i videoen!