Aktuelt på NGH




160 træer blev plantet i den næstvedske muld takket være Miljørådet på Næstved Gymnasium og HF. Eleverne har nemlig indsamlet plasticflasker, og panten bruger de til at plante nye træer ved den kommende klimaskov i Næstved.
Projekt ”Pant et træ” er et samarbejde mellem Næstved Kommune og Næstved Gymnasium og HF. I første omgang fører det til, at ca. 160 danske træer kommer i jorden ved siden af den såkaldte Skills-skov, som deltagerne ved DM i Skills plantede i 2019.
Træerne er af sorterne skovæble, el, eg og hvidtjørn, og er alle 'hjemmehørende', dvs. træer som naturligt findes i den danske natur.
Planen er, at der skal plantes endnu flere træer i takt med, at Næstved Gymnasium og HF får indsamlet flere plasticflasker og dermed får flere penge til at plante træer for.
Gør en forskel for miljøet
- Jeg glæder mig til at plante træerne. Det er sjovt at tænke på, at de flasker og den plastic, som vi har samlet ind, nu bliver til træer, siger Amanda Risager, som er elevrepræsentant i Miljørådet på skolen.
Biologilærer Thomas Bang, som er lærerrepræsentant i Miljørådet, supplerer:
- ”Pant et træ” er et dejligt konkret projekt, hvor eleverne kan se, at de kan være med til at gøre en forskel i forhold til miljøet, siger han, og ser frem til at tage nuværende og fremtidige elever med ud og se beplantningen, som den vokser sig større.
Bæredygtighed i undervisningen
Rektor på Næstved Gymnasium og HF, Marianne Bollerup Neuer, er også begejstret for projektet:
- Jeg er stolt over at være rektor på en skole, hvor elever og lærere i skolens miljøråd har gjort en ekstra indsats for miljøet i lokalområdet. Det vidner om stor ansvarlighed, siger hun.
Borgmester Carsten Rasmussen glæder sig over, at initiativet til projektet kommer fra de unge i Næstved.
- Jeg synes at ”Pant et træ” er et flot projekt; unge mennesker, der gør en konkret indsats for miljøet og klimaet. Det vil vi som kommune gerne være med til at støtte. Derfor slog jeg også til med det samme, da gymnasiet præsenterede mig for idéen.
Rekreativt areal
Plantningen markerer samtidigt starten på den nye klimaskov ved Stenlængegård.
Klimaskoven bliver et vigtigt rekreativt areal i den kommende bydel Stenlængegård. Byudviklingen af Stenlængegård er i fuld gang, og den nye skov vil fungere som klimaskov, som binder CO2. Samtidig vil Næstved Kommunes borgere få flere muligheder for at dyrke friluftsliv tæt på bolig og arbejde.



Fodbolddrengene fra NGH strøg helt til tops i DM i Gymnasiefodbold!
NGH's drengefodboldhold var taget til Marselisborg for at spille DM i Gymnasiefodbold. Første kamp var mod Nyborg Gymnasium - og blev vundet.
Se flere billeder her.
Gymnasieelever med fx autisme, der går i de særlige autisme-klasser, har større sandsynlighed for at gennemføre gymnasiet og starte på en videregående uddannelse, end hvis de havde gået i almindelige gymnasieklasser.
Det viser en undersøgelse fra EVA - Danmarks Evalueringsinstitut.
Se undersøgelsen her.
På NGH har vi siden 2015 haft et autismespor. Der er højst 12 elever i klassen, de har deres egen fløj på skolen og lærerne er særligt uddannet.
Autismekoordinator på NGH, Charlotte Madsen, er begejstret for undersøgelsen:
- Vi er glade for og stolte over at kunne tilbyde en autismeklasse på hver årgang på NGH. Disse elever har brug for nogle andre rammer. Uden dem ville mange - som undersøgelsen jo viser - ikke blive studenter og dermed ville samfundet gå glip af mange dygtige medarbejdere.
I 2018 fik vi de første studenter fra autismeklassen. De læser alle mulige fag i dag: Medicin, arkæologi, datamatiker, historie, sygeplejerske, etc.
Autismeklasserne koster lidt ekstra på kort sigt, men på langt sigt er det en win-win situation: De unge får lov til at følge deres drømme og udvikle deres potentiale og samfundet får endnu flere veluddannede borgere, der kan bidrage.
Glad for forstående lærere og klassekammerater
Angelo er 19 år, har autisme og går i autismeklassen 2.q. Han er meget glad for sin hverdag på NGH – især sammenholdet i klassen og de engagerede og forstående lærerne.
Han er ikke sikker på at han kunne have gennemført gymnasiet i en almindelig klasse pga. de store klasser. Og han ville være nervøs for at han ikke havde mødt samme forståelse fra sine klassekammerater og lærere, hvis han har en dårlig dag eller fx har brug for at sætte sig ind og arbejde i stillerummet, som han gør brug af nu.
Angelo bliver student i 2024 og han drømmer om at blive ingeniør eller psykolog.
Slipper for stress og hovedpine samtidig med at de sparer penge. Endnu et hold elever på NGH har kvittet snus.
Mathilde, Frederik Emil, Morgan og Emma har givet sig selv den bedste julegave i år: De er nemlig blevet snusfri takket være NGH’s tilbud om et snusstopkursus i skoletiden.
-Det er rigtig rart at skolen tilbyder sådan et kursus her. Det er meget hårdere at stoppe alene og jeg ville ikke vide hvor jeg skulle gå hen og får hjælp, siger en af eleverne.
De er lettede ved tanken om at slippe for alle de dumme ting og bivirkninger, som følger med snus. Én føler sig friskere om morgenen, en er sluppet af med sin hovedpine og migræne – og de har alle sparet godt 500 kr. på snus siden de stoppede for en måned siden.
Hver elev har sparet op mod 550 kr. på at lægge snusen på hylden.
Tricks til at forblive snusfri
-Det er fedt at være sammen om det og opleve at der også er andre, der gerne vil stoppe. Man tager sig også mere sammen, når man ved at de andre på holdet også kæmper, for det ville ikke være fedt at være den eneste, der kom på kurset og sagde at man var faldet i, hvis de andre stadig var snusfri.
Eleverne har fået forskellige tips og tricks til at forblive snusfri, og rygestopinstruktør Ann-Karina Horsmark regner også med at holde kontakt til eleverne over sms et par måneder endnu.
Det er fjerde gang Næstved Gymnasium og HF tilbyder elever et snusstop, og kurset har været en ligeså stor succes som de tre foregående, idet alle fem elever på kurset nu er snusfri.
Næstved Gymnasium og HF udbyder et snusstopkursus igen til foråret.
Se flere fotos fra den festlige aften her.
De lettede og glade ansigter var ikke til at tage fejl af, men det er også en årgang som har kæmpet sig ud af coronaen skygge med nedlukning og virtuel undervisning.
Og NU skal de fejres og de skal feste – det har de i den grad fortjent!
Da huen var blevet sat på deres hoveder og familie og venner havde ønsket tillykke, gik de med konstitueret rektor Marianne Bollerup Neuer ud på plænen foran skolen, hvor de hjalp med at hejse flaget. En time efter sprang de første HF-studenter ud; Alberte og Magnus, som også fik en buket blomster af skolen.
Julie Klittum fra 3.s regner med at holde et sabbatår. Hun vil arbejde, tjene penge, flytte hjemmefra – og forhåbentlig et smut ud at rejse. I fremtiden drømmer hun om at blive marinebiolog.
Cendie Jacobsen fra 3.i var oppe i samfundsfag til sin sidste eksamen, hvor emnet var unges mentale helbred. Hun drømmer om en fremtid som enten psykolog eller sexolog, men hvis hun ikke kommer ind på en af sine drømmeuddannelser i år, tager hun et sabbatår, hvor hun arbejder fuldtid i tøjbutikken Creme Fraiche.
Sebastian Johansen fra 3.e snakkede om ’dem og os’-problematikken ifm. ukrainske flygtninge til sin sidste eksamen i samfundsfag. Når han er færdig med studenterfesterne, er planen at flytte sammen med sin kæreste og arbejde som lærervikar på sin gamle folkeskole.
Han drømmer om en fremtid som sportsjournaliste, og regner i fremtiden med at flytte til Århus for at læse på Journalisthøjskolen.
Joachim Lohman fra 3.q scorede et klokkeklart 12-tal i biologi til sin sidste eksamen – og glædede sig til at grille med sin familie og feste med sine venner.
Han har længe vidst at han gerne vil være kirurg, og regner med at starte på Medicin efter sommerferien.
Magnus fra 2.p var heldig at trække et af sine yndlingsemner i dansk, nemlig minimalisme, og ville fejre studenterhuen med sin familie over en omgang smørrebrød.
Efter sommerferien skal han læse IT-teknologi på Københavns Erhvervsakademi, men regner dog med at blive boende i Næstved.
Alberte Clausen fra 2.k var også oppe i Dansk, og fik sat studenterhuen på af sine brødre. Hun drømmer om at arrangere events i fremtiden, så efter sommerferien starter hun på Zealand i Slagelse for at læse til Serviceøkonom.
Stort tillykke til jer allesammen!
De var skeptiske men desperate, de syv elever der meldte sig til snusstop-kurset, som Næstved Gymnasium og HF tilbød i november. De havde alle prøvet at stoppe flere gange, men hver gang var de faldet i den lille runde snusbøtte igen.
En af eleverne var endda så skeptisk, at hun overvejede om det var en fælde, skolen satte for hende, da de sendte mailen ud om kurset, for Næstved Gymnasium og HF har siden august 2021 indført ’røgfri skoletid’. Ville rektor nu stå klar med en advarsel, når eleven mødte op på kurset første gang?
Elevernes mistro blev hurtigt gjort til skamme, for det var rygestopinstruktør og stresskonsulent Ann-Karina Horsmark de mødte. Hun var sendt ud som et tilbud fra Næstved Sundhedscenter og var hverken ude på at være fordømmende, tvinge dem på kondicyklen eller vise dem skræmmekampagner med råddent tandkød.
Ann-Karina Horsmark tilbød i stedet de unge syv kursusgange i skoletiden med en fælles stopdato og med mentale redskaber til at få styr på afhængigheden. Hun forsikrede dem om, at hun ville sørge for at deres snusstop ville blive roligt og kontrolleret.
Se også indslag på TV2øst om NGH's snusstopkursus
Mathias, rygestopinstruktør Ann-Karina Horsmark, Natasja, Maja og Mathias (tre elever var til eksamen)
Snusen styrede mig
”Jeg var bare så træt af at tage snus, og jeg brugte så mange penge på det”, forklarer en elev. En anden supplerer:
”Det var snusen, der styrede mig: Jeg kunne ikke komme ud af døren før jeg havde tjekket om snusbøtten lå i tasken og om der var nok til at klare mig gennem skoledagen, til træning, på arbejde eller hvad jeg nu skulle. Dagen ville ikke kunne hænge sammen for mig uden snus. Det var der, jeg indså at jeg havde et problem.”
De fleste elever på holdet startede med at tage snus i folkeskolen, og for flere af dem tog forbruget fart i gymnasiet.
Ann-Karina Horsmark har brugt sin erfaring med fra rygestopkurser til at lave snusstopkurset. Hvad er hendes opskrift på successen med kurset?
”Jeg møder de unge i øjenhøjde, og starter med at sige at jeg ikke har nogen skræmmekampagne,” forklarer hun.
”Alle vegne bliver de mødt af formaninger og skræmmekampagner: Hos tandlægen, hos forældrene og i medierne, og de er udmærket godt klar over, at snus ikke er godt for dem, men de er afhængige og aner ikke, hvordan de skal komme ud af det. Det sidste, de har brug for, er at der kommer endnu en voksen og slår dem oveni hovedet og beder dem tage sig sammen, siger Ann-Karina Horsmark.
Trygt forum og dårlige undskyldninger
Eleverne mødtes hver onsdag i halvanden time, og det blev hurtigt møder, de så frem til. Der var et trygt og fortroligt fællesskab, som samtidigt virkede motiverende, da de skulle kvitte snusen.
Gennem information om hvad der sker af forandringer i kroppen, hvordan de tackler humørsvingninger og stress, og analyse af hvilke situationer der vil være sværest uden snus, faldgruber osv. klædte Ann-Karina Horsmark eleverne på til deres snusstop og ikke mindst; til at holde sig fra de små ’skiver’, som eleverne kalder snusposerne, i fremtiden. En stor del af arbejdet handler om at gennemskue sig selv og identificere sine egne dårlige undskyldninger.
En af eleverne siger:
”Jeg fandt ud af, at jeg ikke en gang kunne stole på mig selv, når det kom til snus. Det var skræmmende pludseligt at gennemskue, hvordan jeg selv fandt på de bedste undskyldninger for at tage det.”
En anden elev supplerer:
”Ann-Karina gennemskuede os lynhurtigt for hun kender alle de dårlige undskyldninger og tankemønstre. Men i stedet for opsang og skræmmemateriale gav hun os en masse konkret information og redskaber, som vi også kan bruge i fremtiden.”
Eleverne har fået flere overraskelser undervejs på kurset. Deres frygt for at abstinenser gør ondt er blevet gjort til skamme. Og så er der det med hovedet:
”I folkeskolen får du en masse at vide om, hvor hurtigt kroppen bliver afhængig af snus, men du får ikke at vide, hvor stor en del din hjerne spiller ind i det,” siger en elev.
Fire sekunders vejrtrækning
En af de mentale øvelser, eleverne lærte på kurset, går ud på at lære at meditere i fire sekunder. En abstinens varer ca. 30 sekunder, og hvis man kan aflede tankerne i de 30 sek. med fx at trække vejret i et særligt mønster, kan du overvinde abstinensen. Men abstinensen vil vare længere tid, hvis du giver den næring med flere tanker og følelser.
Kan eleverne mærke nogen forskel efter de er stoppet med snus? Her nævner flere elever, at deres humør er forbedret:
”Man tænker ikke over det, når man tager snus, men når man har været på kurset, lægger man mærke til, hvor svingende ens humør har været. Snus gjorde mig mere sur og jeg fik kort lunte, både når jeg var hjemme og i skolen, ligegyldigt om det var morgen eller aften.”
Eleverne er alle meget positive overfor at det er skolen, der arrangerer kurset for dem og at det ligger i skoletiden, og de tvivler på at de var kommet af sted og havde gennemført, hvis de selv havde skulle stå for det.
Var det svært at stoppe?
”Ja. Men det var alt sammen oppe i hovedet.”
Snusstop i skoletiden?
Næstved Gymnasium og HF har kørt flere rygestopkurser for eleverne, men snusstop-kurset var i første omgang et forsøg. Der er dog ingen tvivl om at skolen vil udbyde endnu et kursus oven på den store succes med første kursus.
Men er det skolens opgave at hjælpe de unge ud af deres afhængighed – og lade dem bruge skoletimer på det?
”Vi går meget op i at vores elever trives på skolen, og med den nye rygelov på skolerne har vi også en forpligtelse til at hjælpe til der, hvor vi kan. Snus er vanedannende og sundhedsskadeligt, men det er har ikke haft samme bevågenhed som fx rygning, bl.a. fordi det er ulovligt at sælge i Danmark.
Vi skal være med at bryde det mønster vi ser, hvor snus nu har overhalet cigaretter som det dominerende rusmiddel blandt eleverne. Vi er ikke kun undervisning på NGH, vi er en dannelsesinstitution, der skal have blik for det hele menneske, om det så gælder indtagelse af rusmidler eller svære livsforhold, så vil og skal vi hjælpe i det omfang, det er muligt, ” siger konstitueret rektor Marianne Bollerup.
Successen fortsætter
Kursets succes er ikke til at tage fejl af: Alle syv elever er snusfri efter at have deltaget. Og de er heller ikke i tvivl, når man spørger dem: De kommer ikke til at tage snus igen.
”Hvis jeg en dag får lyst igen, så har jeg en nu masse redskaber til at få tankerne væk fra det. Jeg tror redskaberne kan holde os fra snus resten af livet,” siger en af eleverne.
Sammen med Ann-Karina Horsmark har de regnet ud, at de i gennemsnit sparet ca. 2400 kr. efter at de er stoppet med snus. Og de har sparet deres krop for ca. 1080 stykker snus siden starten af november.
Også de humørsvingninger, de fik af snus, er de sluppet for. Hvor de før troede at snus gav dem energi, opdager de nu, at de har langt mere overskud og energi uden snus. For det ’rush’ som snus giver, klinger af efter 12-14 min.
Eleverne nævner også friheden som en stor fordel: At de ikke længere er styret af, hvornår de kan tage snus, om de har husket bøtten og om de har nok til i dag og i morgen.
Til elever der overvejer om de skal melde sig til det næste snusstopkursus på skolen, har eleverne fra kurset kun én ting at sige:
”Prøv at spørge dig selv: ”Vil jeg virkelig gerne være afhængig af snus?” Kan du stoppe når du vil, eller kontrollerer det dig? Så har du svaret.”
Næstved Gymnasium og HF tilbyder endnu et snusstop-kursus for eleverne i foråret.



-Vi er meget stolte over at kunne tilføje New Taipei Municipal Bei Da High School i Taiwans hovedstad Taipei til listen over venskabsskoler, da det er blevet meget tydeligt både i forhold til Covid19 og Kinas fremfærd på det seneste, at Taiwan bliver vigtigere og vigtigere i verden, siger uddannelseschef på Næstved Gymnasium og HF, Henrik Rosleff.
Samarbejdet mellem de to skoler giver eleverne en unik mulighed for at forstå konflikten fra begge sider af Taiwan-strædet og forstå de unge taiwaneres opfattelse af bl.a. identitet, demokrati og politiske rettigheder. Det vil give eleverne på Næstved Gymnasium og HF et fantastisk indblik i, hvordan skole- og ungdomsliv kan se ud på den anden side af kloden.
-Vi har mange udvekslingsaftaler i bl.a. Tyskland, Frankrig, Spanien, Rusland og Kina, da vi mener at det er en af de bedste måder at lære fremmedsprog og nye kulturer at kende på, helt tæt på. I en tid, hvor fysiske rejser er besværlig- eller umuliggjort, bliver det vigtigt at opprioritere det online-samarbejde, så den faglige og kulturelle udveksling ikke går i stå, siger uddannelseschef Henrik Rosleff.
Udveksling online
Fredag havde 17 elever fra en af skolens 3.g kinesiskklasser fornøjelsen af at gennemføre den første online-udveksling med 38 elever fra New Taipei Municipal Bei Da High School.
Efter den første nervøsitet havde fortaget sig, blev der både blev grinet, præsenteret og snakket om alt fra alder, familie, musik, kærester, hobbier til spørgsmål om Kina og Taiwan. Det var en skøn blanding af kinesisk og engelsk, og der blev udvekslet instagramprofiler og emailadresser.
Både de taiwanske elever og eleverne fra Næstved Gymnasium og HF havde lavet små præsentationsvideoer til hinanden. Det gav et rigtig godt indblik i, hvordan hverdagen ser ud for eleverne i Taiwan.
-Vi glæder os allerede til næste online-udveksling og ser frem til en gang, i en forhåbentlig ikke så fjern fremtid, at kunne besøge skolen på Taiwan i virkeligheden og tage imod dem her i Næstved, siger Henrik Rosleff.
20 elever fra den internationale studieretning ’Global Studies’ på Næstved Gymnasium og HF deltog i konferencen ”Our Future in Europe” i Polen sammen med tyske og polske unge.
Konferencen foregik i den polske by Sopot, som er Næstveds venskabsby. Formålet med konferencen var at gøre unge fra de tre deltagende lande opmærksomme på deres muligheder for indflydelse på EU’s fremtidige udfordringer med henblik på at blive aktive deltagere i løsningen af de fælles udfordringer.
Næstved Gymnasium og HF er en grøn skole med fokus på bæredygtighed, og har for 3. år i træk kunne hejse Friluftsrådets grønne flag.
Skolen valgte i første omgang den forurenende flyvetur til Polen fra til fordel for en bustur. Men også ifm. busture kan der tænkes ’grønnere’, og for at mindske miljøbelastningen lavede gymnasiet en aftale med det lokale busselskab Fladsø Turist om at klimakompensere.
Det sker ved at anvende biobrændsel i form af HVO 100 - Hydrotreated Vegetable Oil – som er er en 100 % biologisk dieselolie, der reducerer CO2-udslippet med op til 90% sammenlignet med traditionel diesel.
På konferencen skal de unge diskutere fælles europæiske værdier, hvilke udfordringer EU står over for i fremtiden – bl.a. i miljømæssigt perspektiv og mht. klimaforandringer - og komme med et bud på, hvordan man kan løse udfordringerne.
FAKTABOKS:
HVO 100 - Hydrotreated Vegetable Oil - er er en 100 % biologisk dieselolie. HVO er fremstillet af affalds- og restprodukter samt vegetabilske olier. Biodieselen bliver brintbehandlet, så den opnår de samme tekniske egenskaber som fossilt diesel.
Som navnet antyder, bliver der f. eks anvendt tidligere madolie eller animalsk fedt vandbehandlet i fremstillingsprocessen. HVO er en syntetisk fossilfri diesel, som ikke frigiver ny kuldioxid i atmosfæren. https://www.circlek.dk/erhverv/hvo
Project title is: Our future in Europe – international debate for youths from Sopot (PL), Ratzeburg (DE) and Naestved (DK) Cities, which is co-funded by the Europe for Citizens programme of the European Union
The main aim of the project titled “Our future in Europe - international debate for youths from Sopot, Ratzeburg and Naestved Cities” is rising awareness about common European values, history, culture and future of students from twining towns.
General project activities are international exchange of knowledge about EU challenges and diversity between students from different European countries. Organisation of the European debate in Sopot and integration of 60 students from high schools will encourage young generation to actively participate and make them aware of an impact they might have to solve the EU problems by attending to EU elections and voting.
Students from German and Denmark will have a chance to integrate with other participants and get know polish culture heritage by seeing historical places and The European Centre of Solidarity in Gdansk. Students visiting Sopot and taking part in international exchange, debate and integration activities will have opportunity to learn respect to European cultural diversity and get familiar to different historic past of other nations.
Key project outcome is engaging young people to civic participation and to take active part in EU political life and elections. The youth exchange and visit is planned to last 4 days and it will take place in October 2021.
Project partners are cities: Ratzeburg (Germany) and Naestved (Denmark).
Leader of the project partnership and the host of the project debate for youth is the City of Sopot from Poland.


Se videoen hvor Leonora forklarer, hvordan det er at være ordblind på Næstved Gymnasium og HF.
Under videoen kan du læse mere om, hvad skolen gør for at hjælpe ordblinde elever.
.
Screening
Alle elever der starter på Næstved Gymnasium og HF screenes i en læse- og stavescreening for at undersøge, om de har behov for særlig hjælp. Screeningen gennemføres i løbet af de første par uge af grundforløbet. Hvis screeningen giver mistanke om ordblindhed, bliver eleven tilbudt en ordblindetest, som vil vise, om man er ordblind eller ej.
Hvis man er testet ordblind i folkeskolen
Hvis du allerede ved, at du er ordblind, skal du sørge for at skrive det i ansøgningen til gymnasiet. Derudover er du meget velkomme til at kontakte skolen for at høre mere.
Når vi har fået tilladelse fra dig og dine forældre og har adgang til ordblindetesten, kan vi oprette en ansøgning om IT-værktøjer.
Hvad tilbyder skolen ordblinde elever?
Hvis ordblindetesten viser, at du er ordblind, vejleder læsevejlederen dig i, hvilke hjælpemidler og andre tilbud, du har mulighed for at benytte dig af. De fleste ordblinde elever får en programpakke til PC eller MAC med bl.a. oplæsningsprogrammer og skrivestøtteprogrammer. Derudover bliver eleverne tilbudt hjælp til installation af programmerne og instruktion i brugen af programmerne. Er du ordblind, tager mod programpakkerne og yder en indsats for at få gavn af hjælpemidlerne, så får du også tilbudt ekstra tid til skriftlige og mundtlige eksaminer.
Derudover kan ordblinde elever altid kontakte læsevejledningen, hvis de har behov for yderligere hjælp fx til skriftlige afleveringer.
Har du spørgsmål, kan du kontakte en af læsevejlederne.
Stort tillykke til Emma, Emma, Sasja og Katrine fra 3.Y!
Pigerne vandt med den hjælpemotor, de har udviklet til en rollator, der samtidig fungerer som et femte »støttehjul«, der skal få de ældre til at bevæge sig noget mere.
De er kommet ind i forløbet via erhvervsøkonomi i 3.g. og har brugt meget tid på ideen de seneste fire måneder, hvor de blandt andet har de selv svejset modellen sammen.
Entreprenørkonkurrencen er en iværksætter-/ide konkurrence, hvor eleverne skal omsætte teori fra undervisningen til at udvikle en ide og føre denne ud i livet. 80 hold stillede op for at få bedømt deres idéer af dommerne, der bestod af 26 lokale erhvervsfolk.
Pigerne er gået videre til de nationale mesterskaber, der finder sted i Odense i april.
Se flere fotos her.
Beijings største antikmarked, vandring langs den Himmelske Fredsplads, ind i den Forbudte by og op ad Kulbjerget for at få en flot udsigt over kejserpaladset, gå-tur på ”Muren”, nudelsuppe og mere eksotiske retter. Alt dette og meget mere fik elever fra NGH lov at opleve, da turen gik til Kina, som er en del af NGH’s etablerede og spændende rejsetilbud.
Turen sluttede med besøg i Shanghai; hvor nyt og gammelt mødes. Besøg på Shanghai museum, hvor der udstilles gamle bronzekar, Buddha-statuer, porcelæn, møbler mm, og senere blev udsigten til Shanghais skyline og floden fra en terrasse på The Bund nydt, hvor man kan se de gamle bygninger bygget af udenlandske banker mm. omkring 1900 på den ene side af floden og symbolet for Kinas genoprejsning på den anden side af floden med de høje, prestigefyldte skyskrabere.
Og som højdepunkt - en tur i Shanghai Tower - Asiens højeste skyskraber og verdens anden største - for at nyde udsigten over byen. Se mere her
På Næstved Gymnasium og HF er vi opmærksomme på kravet om webtilgængelighed. Webtilgængelighedserklæringen kan læses her.
Uge 12
Uge 13
Uge 15
Skal du starte på NGH til august? Så er du og dine forældre meget velkomne til velkomstmødet
TIRSDAG D. 13. JUNI KL. 19-21
Her kan I få information om opstarten på gymnasiet, forældresamarbejde osv. og der vil også være oplæg i forskellige lokaler.
Vi mødes i aula. Og vi glæder os til at se jer!
Skolen indbyder tidligere elever, der mødes for at fejre jubilæum som studenter (25-, 40-, 50- og 60-års jubilæum), til en lille receptions-brunch lørdag den 16. september 2023 - fra kl. 10.00 til 11.00 – efterfulgt af en rundtur på gymnasiet efter jeres ønsker.
Årets jubilarer er er dem, der blev studenter i årene fra 1963 (60-års), 1973 (50-års), 1983 (40-års), 1998 (25-års).
Af hensyn til skolens planlægning af dagen bedes klasserne tilmelde sig til skolens kontor med oplysning om klasse, antal deltagere og kontaktperson (telefon og e-mail).
Seneste tilmelding er fredag den 1. september 2023.
Kontakt studiesekretær Tine Skou på mail nghtsk@naestved-gym.dk eller tlf. 21 36 00 72.
Har du fået reserveret plads på NGH
Senest 1. juni får du besked om, hvor der er reserveret en plads til dig. Pladsen er reserveret, indtil gymnasiet kan vurdere, om du opfylder adgangskravene til en gymnasial uddannelse og kan optages på uddannelsen.
Det betyder, at du skal have gennemført og bestået eksamen for enten 9. eller 10. klasse i løbet af juni måned (hvilket NGH jo i princippet ikke ved, om du har endnu.)
Besked om optagelse
Senest 1. juli får du besked om optagelse. Opfylder du adgangskravene til en gymnasial uddannelse, bliver du optaget på din reserverede plads.
Hvad hvis jeg ikke opfylder ansøgningskravene?
Hvis du ikke opfylder adgangskravene til den ønskede gymnasiale uddannelse, bliver du indkaldt til en optagelsesprøve og en optagelsessamtale på det gymnasium, du har fået reserveret en plads på. Herefter vurderer gymnasiet, om du kan blive optaget.
Bemærk, at optagelse via optagelsesprøve og samtale ikke er en mulighed for dig, der ønsker at søge om optagelse på hf direkte efter 9. klasse.
Læs mere hos Undervisningsministeriet og Uddannelsesguiden