Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Aktuelt på NGH

Clement og præsidentvalget
Hvordan vil det gå ved valget i november? Og hvad har fire år med Donald Trump vist os om USA som supermagt og om fremtiden for demokratiet?
Det var blot nogle af de spørgsmål der blev diskuteret til dagens spændende fællestimearrangement med bl.a. Clement Kjærsgaard og Vincent Hendricks.
I aulaen sad 2 elever fra hver af de 18 klasser, der deltog i arrangementet. Grundet Corona måtte klassekammeraterne blive i klassen, hvor de fik arrangementet livestreamet.

Eleverne i aulaen kunne stille spørgsmål til Clement Kjærsgaard og de forskellige gæster, også på vegne af deres klassekammerater. 
De blev flere gange undervejs rost for deres energiske deltagelse og gode spørgsmål ved arrangement om det forestående præsidentvalg i USA.
Jublen var stor, da Clement og Vincent efter arrangementet trak i en NGH-hoodie!
Se flere billeder her.
Grønt flag til NGH
Hurra - skolen har igen i år gjort sig fortjent til at kalde sig "grøn skole" og hejse Friluftsrådets grønne flag sammen med borgmester Carsten Rasmussen!
Talerne og flaghejsningen blev streamet ud til klasserne, der sad i klasselokalerne.
I skolens Miljøråd kæmper elever og lærere hvert år med at gøre skolen grønnere og finde på grønne alternativer i hverdagen.
I år har de blandt andet arbejdet med pantsystemet, der sender penge afsted til regnskoven, og solcellerne, der hver dag bidrager til en grønnere skole.
Sigrid fra Miljørådet sagde i sin tale: "Hvis man skal nævne én god ting ved hele karantænesituationen i foråret, er det at skoleåret 19/20, var det grønneste år vi har haft på NGH, da vores elforbrug faldt gevaldigt efter vi blev hjemsendt."
Se flere billeder her.
Idrætsdag 2020
Superkreative kostumer, godt humør og holdånd og kun ganske få dråber regn.
Klasserne var igennem seks-syv alternative idræts-discipliner, der alle krævede godt samarbejde - 2.g'ere og 3.g'ere også i cheerleading.
Et stort tillykke til 3.mz, der vandt årets cheerleading, og kæmpe tillykke til 2.x der vandt idrætsdagen med flest points i disciplinerne.
Se mange flere billeder fra idrætsdagen her
Introtur 2020
Samarbejde var i centrum, da nye elever på NGH var på introtur - til lands, til vands og i luften!
Der blev lært knuder og knob, bygget med rafter, lavet kampråd og slagsange, dystet på både styrke, hurtighed og opfindsomhed, lavet mad over bål, bygget tømmerflåder, klatret til tops i trækronerne, hygget, grinet og snakket!
Sjældent har man set større smil, end når tømmerflåden holdet sammen har bygget, viser sig at kunne sejle, når man ringer med klokken i trætoppen, laver en killer kylling i wok over bål eller får stablet 16 sodavandskasser under sig, inden tårnet vælter!
Årets introture blev afviklet klassevis, så klasserne ikke blev blandet. De superdygtige instruktører fra Team Tours, som står for indholdet på turene i samarbejde med skolen, har tilpasset alle processer, så de lever op til myndighedernes Covid-19 retningslinjer.
Se flere billeder her
Første skoledag

De nye elever blev budt velkommen i aula af tutorer, rektor og elevrådet, og så var der hygge og forskellige lege efter alle corona-kunstens regler med afstand og håndsprit i klasserne og udenfor, så de kunne lære hinanden at kende.

Det har været en god og begivenhedsrig dag, og som temperaturen steg uden for (og indenfor!), blev skuldrene langsomt sænket, blikke blev mødt, smilene bredere og grinene flere rundt omkring på skolen.

Se flere billeder her.

Dimission 2020

Det blev en højtidelig, dejlig og stemningsfuld dimission, selv om de normale rammer var ændret, så familie og venner fulgte med på livestream hjemmefra.
Lærerkoret indledte på traditionel vis, herefter holdt rektor sin tale, inden Rasmus 3.e holdt en flot elevtale bl.a. om det modige i at turde begå fejl.

Studenterne kom klassevis ind i aulaen og fik deres eksamensbevis, inden de blev fotograferet på hovedtrappen.
Herefter blev der delt legater ud, og så overtog 3.z scenen, og fyrede den af med stor energi og glæde - så de fik en vis "Susanne" som de sang om i deres fantastiske Toto-cover, til at blusse i kinderne.

Vi håber I havde en fortsat fantastisk dag med studentervognskørsel - og vi ønsker jer held og lykke på jeres videre færd ud i livet!

Se mange flere billeder her.

Endomondo-stifter på Wall of Fame

Her hænger han nu side om side med andre tidligere elever som Puk Damsgaard, Nikolaj Coster-Waldau og Magnus Heunicke.

Efter afsløringen holdt Christian Birk et spændende oplæg for klasser med innovation og erhvervsøkonomi, der hørte hans fascinerende historie og fik mange gode råd med på vejen til at gå iværksættervejen.

Christian Birk blev student fra Næstved Gymnasium og HF i 1995, og herfra tog hans atletikkarriere fart: Han startede i Herlufsholm Gymnastikforening og derefter i Sparta, og blev dansk mester i 400 meter-løb i 1999-2004.

Han blev multi-millionær på at sælge Danmarks største app-succes Endomondo, og er nu CEO & co-founder i Roster Athletics, en ‘Competition Management Platform’ for stævnearrangører.

Se flere billeder fra dagen her.

Gymnasieelever vandt regionsfinalen

Emma, Ekaterina, Vanessa og Victoria fra 2.y på Næstved Gymnasium og HF har udarbejdet en idé til en app med navnet ”Praktikbanken”. App’en skal gøre det lettere for virksomheder og folkeskoleelever at komme i kontakt med hinanden og lave aftaler om praktikforløb.
Den ide er så god, at den satte pigerne på sejrsskamlen ved regionsfinalen på Ordrup Gymnasium tirsdag d. 4. februar, hvor de dystede mod elever fra Køge Gymnasium, H.C. Ørsted Gymnasium, Øregård Gymnasium, Gl. Hellerup Gymnasium og Niels Brock.

SamfundsCup er en landsdækkende samfundsfagligt funderet innovationskonkurrence, hvor eleverne skal finde på bud på, hvordan man kan løse et samfundsfagligt problem.
I år er overskriften ”Fremtidens Uddannelse”, og ud fra den skal eleverne finde på realistiske, fagligt funderede og originale løsninger til udfordringer i uddannelsen.

Pigernes ide med praktik-app’en havde flere mål end blot at skabe kontakt: De ønsker at styrke praktikken i folkeskolen generelt, bl.a. for at komme den negative sociale arv til livs og få alle til at tage en uddannelse. 

 

Pigerne skal til landsfinalen d. 27. februar. Finalen afholdes på Christiansborg.

Elever vinder entreprenør-konkurrence

Stort tillykke til Emma, Emma, Sasja og Katrine fra 3.Y!

Pigerne vandt med den hjælpemotor, de har udviklet til en rollator, der samtidig fungerer som et femte »støttehjul«, der skal få de ældre til at bevæge sig noget mere.

De er kommet ind i forløbet via erhvervsøkonomi i 3.g. og har brugt meget tid på ideen de seneste fire måneder, hvor de blandt andet har de selv svejset modellen sammen.
 
Entreprenørkonkurrencen er en iværksætter-/ide konkurrence, hvor eleverne skal omsætte teori fra undervisningen til at udvikle en ide og føre denne ud i livet. 80 hold stillede op for at få bedømt deres idéer af dommerne, der bestod af 26 lokale erhvervsfolk.

Pigerne er gået videre til de nationale mesterskaber, der finder sted i Odense i april.

Se flere fotos her.

Besøg i Kina

Beijings største antikmarked, vandring langs den Himmelske Fredsplads, ind i den Forbudte by og op ad Kulbjerget for at få en flot udsigt over kejserpaladset, gå-tur på ”Muren”, nudelsuppe og mere eksotiske retter. Alt dette og meget mere fik elever fra NGH lov at opleve, da turen gik til Kina, som er en del af NGH’s etablerede og spændende rejsetilbud.

Turen sluttede med besøg i Shanghai; hvor nyt og gammelt mødes. Besøg på Shanghai museum, hvor der udstilles gamle bronzekar, Buddha-statuer, porcelæn, møbler mm, og senere blev udsigten til Shanghais skyline og floden fra en terrasse på The Bund nydt, hvor man kan se de gamle bygninger bygget af udenlandske banker mm. omkring 1900 på den ene side af floden og symbolet for Kinas genoprejsning på den anden side af floden med de høje, prestigefyldte skyskrabere.
Og som højdepunkt - en tur i Shanghai Tower - Asiens højeste skyskraber og verdens anden største - for at nyde udsigten over byen. Se mere her

 

Hvorfor NGH?

🔹 er alle muligheder åbne med en uddannelse fra NGH?
🔹 kan du blive ingeniør når du har gået på NGH?
🔹 er der mangfoldigt og mange forskellige typer elever på skolen?
🔹 mange linjer og forskellige valgfag?
🔹 et godt fællesskab?
🔹 mange traditioner?
🔹 et innovationslaboratorium?
🔹 ... og er der med sikkerhed noget for dig?

SVARET ER JA!
Hør selv hvad de skønne NGH-elever siger her i videoen!

 

 

Corona forholdsregler
  1. Beskyt dig selv og andre bl.a. ved at sørge for god håndhygiejne, jf. de blå plakater, der er ophængt forskellige steder på skolen.
  2. Såfremt du som elev på skolen bor sammen med dine forældre eller andre samboende, og disse er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder siden 2. marts 2020, skal du holde dig hjemme i 14 dage efter forældrenes/den samboendes hjemkomst. Dette uanset, at du ikke selv har været i et af de særlige risikoområder. Se aktuelle risikoområder her
  3. Det samme gælder for medarbejderne, hvis de er samboende med personer, der er kommet hjem fra et risikoområde siden 2.marts.
  4. Endeligt gælder den samme forholdsregel naturligvis for både elever og medarbejdere, hvis man selv er kommet hjem fra et risikoområde siden 2.marts. Vi er dog ikke bekendt med, at der skulle være tilfælde heraf.
  5. Hvis man er i tvivl bedes man kontakte skolen.

 

Vurderingen af, hvilke foranstaltninger der er relevante, vil kunne ændre sig over de kommende dage og uger.

I øvrigt henvises til Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Listen over risikoområder vil blive opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige informationsside om COVID-19

Kaotisk morgentrafik på Nygårdsvej

Næstved Gymnasium og HF er bevidste om den kaotiske morgentrafik på Nygårdsvej på hverdagsmorgener omkring kl. 8.
Trafikken med fodgængere, cykler, biler, busser og lastbiler er intensiveret efter at 4.- og 5.-klasses elever er begyndt på Sjølundskolen, og især situationer, hvor eleverne skal krydse vejen i morgentrafikken, kan udvikle sig farligt.

Sjølundskolen har derfor etableret en skolepatrulje, og for at hjælpe dem beder Næstved Gymnasium og HF vores ansatte og elever om at:

  • Som gående: Venter på at skolepatruljen ”åbner” for fodgængerovergangen, dvs. at de går ud på vejen og stopper den kørende trafik, inden du går over. Du må ikke over vejen, før skolepatruljen har stoppet trafikken.

  • Som cyklist: Når skolepatruljen spærrer vejen for trafik, skal du stige af cyklen og trække inde på fortovet, så du kan gå over fodgængerfeltet sammen med de gående trafikanter.

  • Som bilist: Hold lav fart og god afstand. Du må IKKE standse i forgængerfeltet eller ved ”standsning forbudt”-skiltene for at sætte folk af.

 

Næstved Gymnasium og HF har kontaktet kommunens forvaltning, og er i dialog om bedre skiltning samt lysregulering ved fodgængerovergangen. Vi har desuden kontaktet diverse leverandører, der leverer materialer og fødevarer til skolen, og bedt dem undgå leverancer om morgenen.

Covid-19 retningslinjer på NGH

På NGH er vi fælles om at skabe en god skole - en skole, hvor vi passer godt på hinanden, hvilket i denne anderledes tid er vigtigere end nogensinde.

NGH følger naturligvis de offentlige myndigheders anbefalinger og retningslinjer vedrørende forebyggelse af Covid-19. Vi følger nøje udviklingen, så vi er sikre på, at vores håndtering hele tiden er ajour, og vi rådfører os løbende med Sundhedsstyrelsen, bl.a. via deres hotline.

Som skole har vi blandt andet imødekommet rådene og retningslinjerne ved at indføre ensretning på gangarealerne, sætte håndsprit op ved alle indgange og i alle klasser, arbejde med faste grupper, faste bordopstillinger og så vidt muligt også faste lokaler. Skolen gennemfører derudover ekstra rengøring af flader, og man spiser i mange af skolens almindelige undervisningslokaler for at undgå for mange mennesker samles i kantineområdet.

Det er ikke en nem situation vi står i, men vi har rammerne og retningslinjerne for at passe på hinanden, og vi har alle sammen et ansvar i forhold til at overholde dem. Derfor husk hinanden på:

Undgå så vidt muligt fysisk kontakt, vask hænder, brug håndsprit, undgå kontakt på tværs klasser, luft jævnligt ud, sæt skraldeposen ud efter frokost og følg de anvisnin-ger som fremgår af skiltning og plakater.

Med hensyn til lokalefordeling, har vi taget udgangspunkt i en bordopstilling med 1 meters afstand mellem hver elev, selvom dette ikke længere er et krav fra ministeriets side.

På Næstved Gymnasium og HF er vi opmærksomme på kravet om webtilgængelighed. Vi arbejder på højtryk for at nå i mål.
For yderligere spørgsmål, kontakt kommunikationsmedarbejder Sofie Niros.