Aktuelt på NGH

Kom med i Foodlab

I gymnasiets nye Foodlab bliver der udforsket og ’leget’ med fagene i praksis.

Inden 1.W gik i laboratoriet, havde de snakket om tilsætningsstoffer med fokus på smage og farvestoffer i Kemi. Herefter gik de bolsche-amok, og der blev afprøvet nye smags- og farvesammensætninger - de fleste med stort held!

Undervejs målte de bolchemassens afkøling, som de bagefter skulle regne videre på i matematik.

Læs mere om Foodlab her.

Se billeder af 1.w der laver bolscher her.

Rabalderstræde

Som fluen på væggen kiggede vi inden for i et stort lejlighedskompleks midt i storbyen hos de meget forskellige mennesker, der bor der side om side uden nødvendigvis at kende noget til hinandens liv. Vi oplevede brudstykker af kærlighed, afhængighed, utroskab, nedtur, glæde og længsel, når vi mødte bl.a. den ældre ensomme dame, der drømmer sig tilbage til forgangne tider, det frustrerede barnløse par, den unge mand der springer ud som homoseksuel, en gruppe hjemløse, en flok højlydte teenagere og en excentrisk dame. På gaden og i lejlighederne omkring Rabalderstræde.

Soundtracket til livet i storbyen var Kim Larsen og Gasolin - men i versioner, som du med garanti aldrig har hørt dem før og som alle var udviklet af eleverne. Hvad med fx ”Hvis din far gi’r dig lov” i spoken word-version eller ”Papirklip” med charleston-dansere...?

Se mange flere billeder her: https://bit.ly/2X6VtPE

Årets plakat er lavet af Caroline Amalie Berner Christensen fra 3.c:

 

 

Elever står for alt
75 elever og deres lærere har de sidste måneder knoklet med skabe årets brag af en musikforestilling, der er en stor og stolt tradition på Næstved Gymnasium og HF.
Eleverne står for alt lige fra manuskript, instruktion, skuespil, musik, dans, scenografi, kostumer og for at nytænke de velkendte numre.

 

Forestillingen spiller:

  • Torsdag d. 7. november kl. 20
  • Fredag d. 8. november kl. 18
  • Fredag d. 8. november kl. 20

 

 

Billetter koster 40 kr. og kan købes ved indgangen.

Idrætsdag 2019

Fantastisk opfindsomme udklædninger og sjove sportskonkurrencer af både traditionel og utraditionel slags: Frisbee-stafet, hockey og trillebørsstafet.

Vejret var desværre ikke med os, men alle holdt et kæmpehøjt humør!


Se fotos fra dagen her.

NGH hejser igen Det Grønne Flag

Borgmester Carsten Rasmussen hjalp Miljørådet med at hejse flaget, og derefter var der økologiske æbler til alle.

Miljørådet på NGH har følgende målsætning: ”NGH vil være et grønt gymnasium med miljøbevidste elever og ansatte, som i fællesskab gør en indsats for at indtænke mere bæredygtighed i hverdagen.”

 

 

FAKTA

  • Med tildelingen af Det Grønne Flag følger også tilladelsen til at hejse det i 12 måneder.
  • NGH er tilmeldt Grønt Flag Grøn Gymnasieskole (GFGG), som er et af Friluftsrådets programmer.
  • Programmet er støttet og udviklet i samarbejde med Ministeriet for Børn og Undervisning.
  • Kriterierne for at kunne blive certificeret som grøn skole kræver det bl.a., at NGH nedsætter et

miljøråd og gennemfører undervisning om bæredygtighed, hvor mindst 15 % af eleverne deltager.

  • Andre vigtige kriterier er elevindflydelse, demokrati, medborgerskab og innovation.
  • Grønt flag Grøn Skole er den danske del i det internationale miljøundervisningsprogram Eco-Schools til både folkeskoler og gymnasier. Her deltager mere end 46.000 skoler i 59 lande – og flere er på vej.

 

 

Se flere fotos her.

Introtur for nye elever

Herlig start på introturene for nye elever på NGH. Der skulle samarbejdes og laves sjove og udfordrende øvelser både til lands, til vands og i luften, inden der blev slappet af og hygget uden for teltene om aftenen.

Se billederne fra første dag her.

Aftenhygge her.

Dag 2 her.

Aften dag 2 her.

Skema for nye klasser

Er du ny elev på NGH?
Og er du spændt på, hvad der skal ske den første uge? 

Du kan nu se dit skema for den første uge på NGH, hvilke lokaler du skal være i og hvilke lærere du skal have her.

 

Valgdebat på NGH

Kom til valgdebat på NGH 

mandag d. 27. maj 2019 kl. 19-20.30.

 

Der vil blive diskuteret bl.a. integration, uddannelsesloft, karakterpres og klima, når kandidaterne mødes på scenen i gymnasiets aula.

Af praktiske hensyn er seks partier inviteret – og for at sikre en ligelig fordeling; tre fra hhv. rød og blå blok. Du kan derfor møde Magnus Heunicke (S), Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V), Thomas Palmskov (DF), og Anne Valentina Berthelsen (SF), Mads Andersen (C) og Bruno Jerup (Ø).

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne, og samfundsfagslærer Peter Ellegaard er ordstyrer.

Det er skolens medarbejdere og elever, der arrangerer mødet – alle er velkomne!

 

Foredrag med Bo Hejlskov Elvén

Onsdag d. 22. maj 2019

Bo er en meget dygtig psykolog og oplægsholder, som brænder for at skabe det bedste undervisningsmiljø for mennesker med særlige behov, så ”problemskabende adfærd” minimeres og læring og trivsel bliver i top.

Han fortalte om sin tilgang, ”low arousal” eller ”ikke-konfronterende pædagogik”, hvor et af elementerne er at evaluere. Der vil altid opstå situationer, der 'går i kage'. Derfor er det vigtigt at se på, hvad der gik galt, og hvordan det kan gøres anderledes en anden gang.

Du kan finde Power Point fra Bo Hejlskov Elvéns oplæg HER.

Se billeder fra oplægget HER.

Åbent Foredrag: Ihan Haydar

Ihan Haydar, der er trommeslager i L.I.G.A. og tidligere elev på NGH holdt et spændende, rørende og gribende Åbent Foredrag 6. marts 2019.
Hun fortalte om at være født i Irak, at flytte fra Bagdad til Gelsted, at gå på NGH, at skjule for sine forældre at hun stillede op i dansk MGP, at spille i L.I.G.A., om kampen for dansk statsborgerskab og karrieren som musiker - og meget mere. En alletiders aften!

Se flere fotos HER. 

 

Se kommende Åbne Foredrag HER.

Vidunderlig gammel elevfest

TAK FOR EN FANTASTISK FEST!

Tusind tak til alle der kiggede forbi festen i fredags, og festede, snakkede, grinede, hyggede, dansede, krammede og genopfriskede gamle gymnasieminder til forrygende live musik med Bjarke Falgren, Sømændene og Lærerbandet.

Se flere fotos her.

 

Elever vinder entreprenør-konkurrence

Stort tillykke til Emma, Emma, Sasja og Katrine fra 3.Y!

Pigerne vandt med den hjælpemotor, de har udviklet til en rollator, der samtidig fungerer som et femte »støttehjul«, der skal få de ældre til at bevæge sig noget mere.

De er kommet ind i forløbet via erhvervsøkonomi i 3.g. og har brugt meget tid på ideen de seneste fire måneder, hvor de blandt andet har de selv svejset modellen sammen.
 
Entreprenørkonkurrencen er en iværksætter-/ide konkurrence, hvor eleverne skal omsætte teori fra undervisningen til at udvikle en ide og føre denne ud i livet. 80 hold stillede op for at få bedømt deres idéer af dommerne, der bestod af 26 lokale erhvervsfolk.

Pigerne er gået videre til de nationale mesterskaber, der finder sted i Odense i april.

Se flere fotos her.

En dag med demokrati

 

- Det er det ægte demokrati, når de unge får mulighed for at udfordre politikere på scenen med præcis de spørgsmål, de selv finder vigtigst, udtaler tv-vært, skribent og foredragsholder Clement Kjærsgaard.

Og det er lige præcis demokrati, dannelse og uddannelse, der er i centrum, når Næstved Gymnasium og HF’s aula fyldes med 1. og 2.-års elever, der gennem seks timer skal lytte, debattere, quizze, løse dilemmaer i forskellige workshops, afholde prøvevalg og spille ”Holdningsspil”.

I panelet sidder Laura Lindahl (LA), Rasmus Nordqvist (Å), Frederik Vad (forbundsformand, DSU), Jacob Mark (SF) og Chris Bjerknæs (formand, DF ungdom).

Clement Kjærsgaard vil kvalificere den demokratiske debat i Danmark, og på Næstved Gymnasium og HF er konceptet for demokrati-dagen:

  • En dag om demokrati, med udgangspunkt i Folketingsvalget men inklusiv en række globale temaer, herunder: Fake news, de store kriser (klima, krig og fred, asylpolitik mm).

 Se fotos her

 

DATO: Mandag d. 3. december 2018

HVOR: Næstved Gymnasium og HF, Nygårdsvej 43, 4700 Næstved

HVORNÅR: Fra kl. 8-14

 

Julefodbold

Traditionen tro bliver der spillet julefodbold i både 10- og 12-pausen i ugerne op til jul.
Klasserne bestemmer selv, om de vil stille med et hold, de ansatte stiller med to hold og er det en pige, der scorer målet, tæller det to points.

Se mere her

Besøg i Kina

Beijings største antikmarked, vandring langs den Himmelske Fredsplads, ind i den Forbudte by og op ad Kulbjerget for at få en flot udsigt over kejserpaladset, gå-tur på ”Muren”, nudelsuppe og mere eksotiske retter. Alt dette og meget mere fik elever fra NGH lov at opleve, da turen gik til Kina, som er en del af NGH’s etablerede og spændende rejsetilbud.

Turen sluttede med besøg i Shanghai; hvor nyt og gammelt mødes. Besøg på Shanghai museum, hvor der udstilles gamle bronzekar, Buddha-statuer, porcelæn, møbler mm, og senere blev udsigten til Shanghais skyline og floden fra en terrasse på The Bund nydt, hvor man kan se de gamle bygninger bygget af udenlandske banker mm. omkring 1900 på den ene side af floden og symbolet for Kinas genoprejsning på den anden side af floden med de høje, prestigefyldte skyskrabere.
Og som højdepunkt - en tur i Shanghai Tower - Asiens højeste skyskraber og verdens anden største - for at nyde udsigten over byen. Se mere her

 

Musikforestilling

Så meget energi, talent, skønhed og mod samlet i én musikforestilling.
Forestillingen starter midt i et sølvbryllup, hvor vi kigger tilbage på højdepunkter og minder fra sølvbrudeparrets liv sammen. Publikum oplever parrets tidlige ungdom og følger dem op til nutiden, og undervejs oplever vi også flashbacks til sølvbryllupsgæsternes liv og ’jubilæer’. 

Oplevelserne bliver tilsat musik i egne arrangementer fra flere årtier; bl.a. Stevie Wonder, Grethe og Jørgen Ingemann, Gasolin og Madonna. Alt på scenen bliver leveret af eleverne, der optræder som både skuespillere, dansere, sangere og musikere.

De ca. 120 elever har selv udviklet og skrevet manuskript, instrueret, lavet scenografi, koreograferet dans samt udvalgt og arrangeret de musiknumre, der er med i forestillingen. Se mere her

Jubilæumsfest d. 22/2 2019

Skoleåret 2018/2019 vil stå i jubilæets tegn, og det vil blive markeret ved forskellige arrangementer gennem året.

 

 

JUBILÆUMS-REUNION FREDAG D. 22. FEBRUAR 2019

 

DER KAN IKKE LÆNGERE KØBES BILLET TIL ARRANGEMENTET.

Jubilæet skal også fejres med en kæmpe fest for alle, der har gået her på skolen gennem tiden. Det bliver en festlig aften med god mad og underholdning i topklasse!

Aftenen indeholder bl.a.:
• Spisning sammen med din gamle klasse/årgang
• Rundvisning på gymnasiet
• Mulighed for at møde dine gamle lærere
• Musikalske overraskelser hele aftenen og natten
• Masser af god stemning og nostalgi

Vi løfter løbende sløret for aftenens program, så hold øje med siden her. Allerede nu kan vi dog stolt afsløre, at der naturligvis ikke bliver nogen gammel elevfest uden Sømændene…

Husk at invitere alle dine gamle NGH-venner!


MGP

MGP på NGH

Guld, glimmer, goodie bags, konfetti, balloner, green room, flotte drinks, lækre kager, fem gode værter og et fænomenalt husband - 2.z havde sørget for at der ikke manglede noget til årets MGP.

Det var et fantastisk show - og som prikken over i'et: Med Volbeat-forsanger Michael Poulsen til at overrække førstepræmien – til Stunning Cunts som også fik flotte Volbeat-juletrøjer!

Se Michael Paulsens hilsen til NGH her

Se mere fra MGP her

Idrætsdag

Idrætsdagen var igen i år en meget festlig og mindeværdig dag på året, hvor alle elever mødte opfindsomt udklædt i skole til en utraditionel idrætsdag med discipliner inden for volley og hockey til cheerleading og teambuilding på ski. 

Se de mange flotte og sjove fotos her 

Se video fra Cheerleadingfinalen her

NGH til Kulturnat

Elever og lærere fra NGH var aktive med flotte musikindslag, spændende science-show, ”Grøn skole” med smagsprøver og lærerige konkurrencer i kinesisk og russisk.

Se fotos her 

Jubilæumsfest og åbent hus

JUBILÆUMSFEST OG ÅBENT HUS

Et brag af en jubilæumsfest, der løb af stablen torsdag i uge 38

Næsten 4000 gæster lagde vejen forbi, og hørte gode taler fra bl.a. næstformand i Elevrådet, Rasmus 2.e, tidligere undervisningsminister Bertel Haarder og borgmester Carsten Rasmussen.

På scenen blev der vist science show, idræt gennem tiden og musikalske indslag. Skolens nye Master Class-hold i musik spillede, mens vi fik en forsmag på årets teaterforestilling, der også står i jubilæets tegn.

Blev de mange gæster sultne undervejs, sørgede Midt- og Sydsjællands Brand og Redning for at der var lækre grillpølser til alle.

Hele skolen summede af liv, og samtlige lokaler var fyldt med elever, der fremviste deres bud på 'fremtiden' i forskellige sammenhænge: Bæredygtig mad i form af græshopper, plantefars og melorme, kønsroller i fremtiden; ender det med at kvinderne overtager?, fremtidens kirke, idræt i fremtiden og mange mange andre ting.

Tidligere elev og nu Folketingsmedlem, Magnus Heunicke, afslørede skolens nye flotte 'Wall of Fame', hvor fotos og beskrivelse tidligere elever som Puk Damsgaard, Nikolaj Coster-Waldau og DJ Kongsted hænger side om side - og vi regner bestemt med, at berømthedernes væg vokser støt de kommende år.

Se videoen her

Læs interview med Magnus Heunicke her

Læs interview med Helge Adam Møller her

Individuelle studierejser

 

Igen i år brugte nogle elever den unikke mulighed på NGH, at man kan tage på individuel studierejse i 3.g. I år gik turene til USA, Cambodia og Thailand.

Fra Thailand kom bl.a følgende hilsen: "Da vi ankom til Thailand var vi blandt andet på en hel fantastik trekkingtur i junglen hvor vi kom helt tæt på den "simple livstil" og det primitive liv i landsbyerne. Vi har både oplevet de turistede dele og den helt autentiske, barske fattigdom hvilket har givet os et godt indblik i kulturen og personlig udvikling."

Fra USA skrev Anna: "Jeg er rejst til Maine i USA, hvor jeg besøger College of the Atlantic (COA), som sidste år blev kåret som USA's grønneste college.
Jeg bor i et stort hus med en håndfuld studerende fra skolen, vandrer i den flotte nationalpark, som COA ligger midt i, sejler ud til de omkringliggende øer, deltager i ture og undervisning på universitetet og finder efterhånden ud af, hvad der gør netop denne skole til den grønneste!"

Se mere fra Thailand her.

Se mere fra USA her.