Spring navigationen over og gå direkte til indhold

NGH især for nye elever

Her finder du forskelligt materiale, som er særligt rettet mod dig, der overvejer at blive elev på NGH til sommer. 

Hvordan er det at gå på Næstved Gymnasium og HF ...? Du har måske set os på sociale medier og læst om os i forskellige brochurer - men hvad siger eleverne om skolen? Det kan du høre i videoerne her på siden.

Vil du vide mere om STX?

Og HF?

Frederikke er Team Danmark-elev på NGH
Frederikke spiller badminton, og på NGH kan hun kombinere sin elite-idræt med en STX.
Sammen med skolen har hun sammensat sin uddannelse over 4 år, så hun har mulighed for at træne, tage til turneringer og stævner. Hun har også andre frister i forhold til afleveringer og kan få hjælp til at planlægge sin tid i forhold til skolearbejde fx lektier/afleveringer og sport.
Læs meget mere om Team Danmark på NGH her.

 

 

Er du ordblind?
Alle elever der starter på NGH bliver læse- og stavescreenet, og hvis de viser sig fx at være ordblinde som Leonora i videoen, er der masser af hjælp at hente.

Læs meget mere her.

 

Har du hørt om Foodlab?
Foodlab er et slags køkken, hvor eleverne kan arbejde med 'madkemi'. Her kan du virkelig få fingrene i biologi, fysik og kemi og forskellige naturvidenskabelige metoder og processer - kun fantasien sætter grænser!

I Foodlab kan du røre, smage, dufte, og observere naturvidenskaben på tæt hold, som fx her i videoen, hvor 1.w arbejder med 'food pairing'.
Hvad mon smager bedst; kartofler med chokolade, banan eller soya? Og hvorfor?

Introtur
Alle nye elever kommer på en hyggelig introtur, når de starter på NGH. Og i det døgn de er væk, er samarbejde i centrum!

På Næsbycentret lærer man knuder og knob, bygger med rafter, laver kampråd og slagsange, dyster på både styrke, hurtighed og opfindsomhed, laver mad over bål, bygger tømmerflåder, klatrer til tops i trækronerne, hygger, griner,  snakker og lærer hinanden at kende.