Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Akademiet for Talentfulde Unge

Akademiet for Talentfulde Unge er et 1- eller 2-årigt program for dig, der er særligt dygtig i gymnasiet.

Akademiet for Talentfulde Unge er et 1- eller 2-årigt program for dig, der har et fagligt overskud og lyst til at lære mere sammen med andre nysgerrige og videbegærlige elever!

Programmet begynder i midten af 1.g eller 1.HF og foregår uden for skoletiden. Her møder du faglige udfordringer og socialt fællesskab med andre dygtige studerende som dig. 

Programmet adskiller sig fra andre talenttilbud ved at have en faglig brede. Derfor bliver du præsenteret for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, business og sundhedsvidenskab gennem seminarer, foredrag, workshops, virksomheds- og kulturbesøg.

Årets ATU-elever: Ganimé 1.a, Freja 1.u og Mathilde 1.w.Over fire semestre kommer du igennem modulerne:

  • Akademisk metode & tankegang
  • Akademisk formidling
  • Akademisk fordybelse
  • Akademisk arbejde

I hvert semester er der minimum fire obligatoriske seminarer og et bredt udvalg af valgfrie arrangementer. Derudover bliver der afholdt en årlig sommercamp.

Næstved Gymnasium og HF refunderer afholdte udgifter til offentlige transportmidler i forbindelse med deltagelse i de obligatoriske seminarer på Akademiet for Talentfulde Unge. Det er dog en forudsætning, at rejsekort benyttes. Udlevering af rejsekort sker ved henvendelse til Pia Koldorf på skolens kontor. Benyttede rejsekort skal leveres tilbage til skolens kontor senest 3 dage efter brug.

Læs mere på www.ungetalenter.dk  

 

 

Hvad synes tre NGH-elever om ATU? Hvad er det bedste?

”Det bedste ved at gå på ATU er den brede viden man får fra dedikerede foredragsholdere, professorer mm.”

 

”Helt klart de nye kontrakter man får! Du lærer folk at kende fra hele Sjælland, som er utroligt engagerede i de emner, der er på de forskelllige workshops og forelæsninger.”

 

”Hele fællesskabet. Man får en masse nye venner, som man har noget tilfælles med. Man lærer om nye ting, man ikke havde forventet. Og man bliver skubbet ud til sine grænser (på den gode måde)”