Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Teaterkoncert / Musikforestilling

Hvert år bliver der opsat en teaterforestilling enten i form af en teaterkoncert eller en musical.

Opsætningerne varierer fra store forestillinger med over 80 elever til opsætninger, hvor eleverne har været medproducenter. Forestillingen spiller som regel 3 aftener i november og med stort publikum-fremmøde.

Hvis du kunne tænke dig at være med til at lave kostumer og scenografi, eller hvis du løber rundt med en skuespiller, en danser eller en anden form for performer i maven, så skal du holde øje med skolens intranet Edulife, hjemmesiden og Facebook i august måned. Her bliver det annonceret, hvor du kan få informationer om året opsætning og audition.

"SNEHVIDE"

Godt 80 elever knoklede med at omskrive det gamle Brødrene Grimm-eventyr, finde, øve og omskrive musik, lave kostumer, kulisser og dans.
Det kom der en fantastisk opsætning af Snehvide ud af - som du garanteret aldrig har set den før!
Frit citeret efter forestillingen:
"Snehvide meget mere end et krøllet, forældet eventyr. Det handler om alt det indeni os, der river og flår, ødelægger os. Alle de grimmeste sider af os selv, pakket ind i de allersmukkeste. De mest syndige sider, som et saftigt forgiftet æble"

"EN GREASY HISTORIE"

Teaterkoncerten i 2022 vendte op og ned på stereotyper og kønsroller, da eleverne satte deres præg på filmen "Grease" og lod den foregå i et langt mere 'woke' 2022-univers.

Alt er på spil, og der stilles spørgsmålstegn ved klicheerne om de seje drenge og de dullede tøser, når rollerne bogstaveligt talt byttes rundt mellem eleverne.

Også flere af de kendte sange fra "Grease" er kommet under kærlig behandling - og WOW hvor det klæder dem! Frække, underspillede og 'in your face' fik vi flere af klassikerne i elevernes nyfortolkninger, leveret fantastisk cool.

Eleverne stod selv for omskrivning af musikken og manuskriptet, instruktion, dans, scenografi og musik.

 

RABALDERSTRÆDE 2019

I musikforestillingen "Rabalderstræde" oplever vi brudstykker af kærlighed, afhængighed, utroskab, nedtur, glæde og længsel, når vi møder bl.a. den ældre ensomme dame, der drømmer sig tilbage til forgangne tider, det frustrerede barnløse par, den unge mand der springer ud som homoseksuel, en gruppe hjemløse, en flok højlydte teenagere og en excentrisk dame. På gaden og i lejlighederne omkring Rabalderstræde.

Soundtracket til livet i storbyen er af Kim Larsen og Gasolin - men i versioner, som du med garanti aldrig har hørt dem før! Hvad med fx ”Hvis din far gi’r dig lov” i spoken word-version eller ”Papirklip” med charleston-dansere...?

Eleverne indtog scenen som både musikere, skuespillere, scenografer, manuskriptforfattere og dansere.

 

JUBILÆUM 2018

Titlen på 2018's musikforestilling er ”Jubilæum” - Næstved Gymnasium og HF fejrede 75-års jubilæum dette skoleår, og det betyder, at året fyldes med begivenheder, der har med jubilæet at gøre.

Årets musikforestilling er ingen undtagelse: Her har eleverne valgt at skrive manuskript ud fra temaet ’jubilæum’ fortolket som de forskellige ’jubilæer’ og højdepunkter, vi som mennesker oplever gennem vores liv, og de aftryk der sættes.

Forestillingen starter midt i et sølvbryllup, hvor vi kigger tilbage på højdepunkter og minder fra et sølvbrudepars liv sammen. Publikum oplever parrets tidlige ungdom og følger dem op til nutiden, og undervejs oplever vi også flashbacks til sølvbryllupsgæsternes liv og ’jubilæer’.

Oplevelserne bliver tilsat musik fra flere årtier; bl.a. Stevie Wonder, Grethe og Jørgen Ingemann, Gasolin og Madonna. Alt på scenen bliver leveret af eleverne, der optræder som både skuespillere, dansere, sangere og musikere.

De ca. 120 elever har selv udviklet og skrevet manuskript, instrueret, lavet scenografi, koreograferet dans samt udvalgt og arrangeret de musiknumre, der er med i forestillingen. Og de lover en totaloplevelse af de helt store, der vil bringe minder frem fra din egen fortid - med eftertænksomhed til følge!

 

Fotos herover er fra forestillingen "JUBILÆUM" fra 2018.