Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Musik Master Class

Uanset om du synger, spiller klaver, saxofon eller blokfløjte kan du udvikle dit talent på NGH.

MUSIK MASTER CLASS (MMC)

Musik Master Class er for dig, der elsker musik og vil arbejde seriøst på at blive bedre.  Du vil lære mere om teori og hørelære, du kan forbedre dig på et instrument/vokal, du vil lære at skrive din egen musik. Vi tilbyder fællesskab med andre musikere, soloundervisning, undervisning i teori, hørelære og performance. Som en del af MMC tilbyder vi i samarbejde med Næstved Musikskole soloundervisning med nedsat pris. Der vil være et begrænset antal pladser på MMC, hvorfor der er optagelsesprøve.

Vi forventer af dig:

  • at du er elev på NGH
  • at du forpligter dig til programmet på MMC
  • at du vil involvere dig i det kreative miljø omkring MMC og musikmiljøet på NGH
  • at du mindst én gang i din tid på MMC deltager i skolens musikforestillinger/teaterkoncert
  • at du spiller et instrument/synger på et acceptabelt niveau 
  • at du bidrager med en egenbetaling hvert semester (som inkluderer soloundervisning) for musikskoleundervisning til reduceret pris.
  • at du går til optagelsesprøve for at få en plads


OPTAGELSESPRØVEN TIL MUSIK MASTER CLASS
Optagelsesprøven til MMC rummer fire elementer.

Solospil. Du skal forberede og spille et solonummer på dit hovedinstrument/vokal. Nummeret skal vise, hvem du er som musiker, dit niveau, hvad du arbejder med, hvad du er nysgerrig på. Du må gerne have andre musikere med som backing, men det er dig, som skal være i centrum.

Prima/sekunda vista. Vi giver dig en ukendt node som passer til dit instrument. Du skal spille den, så godt du kan. Du får muligvis et par chancer for at komme den igennem, hvis det er nødvendigt. Sangere akkompagneres og støttes af et klaver. Prøven skal demonstrere, hvor god du er til at læse noder, og hvor hurtig du er til at lære noget nyt. (Ansøgere som ikke kan læse noder, vil derfor kunne vise sig frem ift. det sidste element)

Rytme og teori. Du skal imitere nogle rytmer, som vi klapper for dig. Bagefter skal du lytte til et antal akkorder, og vise at du kan høre forskel på dur og mol.

Samtale. På baggrund af din ansøgning,  vil vi høre lidt mere om hvem du er og hvad du håber på at få ud af MMC.  Vi håber på at finde ud af, om du og MMC kan blive det perfekte match.

Du får svar om din optagelse  - som regel per mail - hurtigst muligt efter prøven.

I MMC er vores mål at skabe et miljø - en gruppe musikalske legekammerater - som kan have glæde af hinanden til at vokse musikalsk. Med optagelsesprøven er vores mål at sammensætte et hold, hvor alle kan både bidrage og udvikle sig.

Derfor kan du blive vurderet i tre kategorier:

  1. Egnet. Du har en sikker plads i MMC.

  2. Måske egnet. Din optagelse vil afhænge af det endelige puslespil og antallet af ansøgere. Der vil være nogle ting du forventes at arbejde særligt med hvis du får en plads.

  3. Ikke egnet. Du er ikke klar og vil ikke kunne få en plads på MMC i år. Du er velkommen til at søge igen næste år.

Tilmelding til optagelsesprøven foregår på mail til Lasse Bentz  be@ngh.nu

I skoleåret 22/23 foregår optagelsesprøverne mandag d. 15. og tirsdag d. 23. august

Du er velkommen til at melde dig til optagelsesprøven allerede nu.

I mailen skal du skrive hvilket instrument (eller vokal) du spiller på. Og samtidig skal du kort fortælle om dig selv og hvorfor du søger på MMC.

 

 

For yderligere information kontakt Lasse Bentz: be@ngh.nu 

 

MULIGHED FOR MGK

Som en del af musiklivet på NGH samarbejder vi med Næstved Musikskole og MGK Sjælland, om muligheden for at tage en studentereksamen, samtidig med at du går på MGK.

Se mere her: www.mgksjaelland.dk