Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Engelsk A, Spansk A, Tysk B/Kinesisk B

Denne studieretning er for dig, som slet ikke kan få nok af sprog, og som ønsker at blive klogere på, hvordan mennesker i verden uden for lille Danmark handler og tænker. Du lærer om kulturforskelle og særlige samfundsforhold i de forskellige geografiske områder.

Spansk er nøglen til at forstå kulturen i Latinamerika og det sydlige USA, hvor store dele af befolkningen har spansk som modersmål. Samtidig er Spanien danskernes foretrukne turistdestination, og derfor giver spanskfaget gode muligheder for at arbejde med turisme, kommunikation og handel i både Danmark og Spanien, og måske vil det at kunne spansk gøre dine fremtidige rejser mere spændende.

Tyskland er EU’s største land og Danmarks vigtigste handelspartner. Tysk sprog, politik og kultur har præget Danmark i århundreder og gør det stadig. Når du lærer tysk, bliver du klogere på europæisk kultur og historie, og du kommer tættere på et naboland, som du nemt kan bo, arbejde eller studere i, når du er færdig med gymnasiet.

Kinesisk er verdens mest talte sprog som modersmål og essentielt for at åbne døren til den årtusind gamle kinesiske kultur og samfund. Kina er igen en stormagt, har snart verdens største økonomi og er en af Danmarks vigtigste handelspartnere, men har samtidig også et system og et tankesæt, som er meget langt fra det danske. Det er vi nødt til at kunne forstå og derfor skal du lære kinesisk.

En vigtig forudsætning for at forstå andre kulturer er at lære sproget, og sprog er langt mere end grammatik og bøjning af verber. 

Den tidligere nobelprismodtager Nelson Mandela formulerede det på følgende måde:

"If you talk to a man in a language he understands

that goes to his head

If you talk to him in his language

you talk to his heart"

Så hvis du vælger en studieretning med sprog på NGH, kommer du et skridt nærmere på en fremtid, hvor du reelt kan forstå og kommunikere med folk fra andre kulturer, og det er nødvendigt, hvis Danmark skal hjælpe og handle med andre lande i fremtiden.

 

Se studieretningens opbygning her