Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Engelsk A, Spansk A, Tysk fortsætter B

Denne studieretning er for dig, som ønsker gode sproglige kompetencer i nogle af de store og vigtige sprog i verden.

Brænder du for at lære mere om samfund og kulturer i andre lande?
Vil du blive i stand til at forstå og kunne tale med mennesker, som tænker helt anderledes end dig selv?
Vil du have mulighed for særlige sprogophold?

Denne studieretning er for dig, som ønsker at blive klogere på, hvordan mennesker i verden uden for lille Danmark handler og tænker. Du lærer om kulturforskelle og særlige samfundsforhold i de forskellige geografiske områder.

Spansk

Spansk er nøglen til at forstå kulturen i Latinamerika og det sydlige USA, hvor store dele af befolkningen har spansk som modersmål. Samtidig er Spanien danskernes foretrukne turistdestination, og derfor giver spanskfaget gode muligheder for at arbejde med turisme, kommunikation og handel i både Danmark og Spanien, og måske vil det også gøre dine fremtidige rejser mere spændende.

Tysk

Tyskland er EU’s største land og Danmarks vigtigste handelspartner. Tysk sprog, politik og kultur har præget Danmark i århundreder og gør det stadig. Når du lærer tysk, bliver du klogere på europæisk kultur og historie, og du kommer tættere på et naboland, som du nemt kan bo, arbejde eller studere i, når du er færdig med gymnasiet.

Forståelse for andre kulturer

En vigtig forudsætning for at forstå andre kulturer er at lære sproget, og sprog er langt mere end grammatik og bøjning af verber. 
Den tidligere nobelprismodtager Nelson Mandela formulerede det på følgende måde:

If you talk to a man in a language he understands
that goes to his head
If you talk to him in his language
you talk to his heart

 

Så hvis du vælger en studieretning med sprog på NGH, kommer du et skridt nærmere på en fremtid, hvor du reelt kan forstå og kommunikere med folk fra andre kulturer, og det er nødvendigt, hvis Danmark skal hjælpe og handle med andre lande i fremtiden.

Engelsk, spansk og tysk er alle vigtige sprog for at forstå Europa og Amerikas kultur, historie og samfund, og gennem arbejdet med disse fag vil du få gode muligheder for at kunne begå dig i disse dele af verden.

På denne studieretning vil det være muligt at deltage i udvekslingsprojekter i Spanien og Tyskland.

Vi har et samarbejde med IES Pablo Picasso i Málaga og med Thomas Mann-Schule i Lübeck.

 

 

Læs mere om sprogene her: Engelsk, Spansk, Tysk

Se studieretningens opbygning her