Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Hvorfor NGH?

Som elev på NGH vil du opleve et studiemiljø med høj faglighed i undervisningen og et godt og stærkt fællesskab både i og på tværs af klasserne.

Undervisningen tilrettelægges af dygtige lærere med det mål, at alle elever bliver så dygtige, som de kan, og at dette sker i gode og trygge læringsmiljøer.

Et godt fællesskab er et rigtig godt afsæt for undervisningen, ligesom fællesskaberne trives og vedligeholdes gennem de mange aktiviteter og traditioner på tværs af klasser, årgange, m.m.

På NGH kan du vælge, om du vil læse STX eller HF. Hvis du har særlige evner og interesser inden for et fag, har skolen mange talenttilbud. Er du tilknyttet Team Danmark, Talentskolen eller Næstved Sportscollege, har vi også en række muligheder for dig.

Næstved Gymnasium blev oprettet i 1943 og i 1970 blev HF en del af skolen. Gennem tiden har vi opbygget en lang række traditioner, som nu er blevet en stor del af vores identitet. Traditionerne tæller blandt andet vores idrætsdag, det festlige MGP, teaterkoncerten, afgangselevernes sidste skoledag Næver Sleep, den hyggelige juleafslutning, Gallafest og selvfølgelig den stemningsfyldte Dimission. Her på siden kan du læse meget mere om de enkelte aktiviteter og traditioner.

Uddannelser

2-årig HF eller 3-årig STX?
Her kan du blive klogere på de to uddannelser, vi tilbyder på NGH.

Talentudvikling

Har du et helt særligt talent?

Skolen har mange talentaktiviteter inden for alle fagområder. Skolen tilbyder f.eks. Masterclass i flere fag, filmklub og forfatterhule, og som elev får du også mulighed for at deltage i både nationale og internationale konkurrencer.


Som elev på skolen kan du også blive optaget på Akademiet for Talentfulde Unge, samt blive en del af programmet projekt Forskerspire. Se mere her

Idrætsdag

Til årets idrætsdag klæder du og din klasse jer ud i et tema, I selv vælger eller som relaterer til jeres klassebogstav. Alle elever møder i aula, hvor vi varmer op med et musikalsk indslag og fælles opvarmning, inden dagens klassekampe starter.

I dyster i forskellige sportskonkurrencer, kendte såvel som alternative. Glæd dig for eksempel til frisbee-stafet, hockey og trillebørsstafet eller en af de mange andre sjove konkurrencer. 

Glæd dig også til den store cheerleading-konkurrence!

 

Musikcafé

Der afholdes en række musikcafeer fredag eftermiddag i løbet af skoleåret. Alle er velkomne som publikum eller på scenen.
Spiller du i dit eget band, synger du selv eller spiller et instrument, og gerne vil optræde for andre end dine forældre og kæledyr, kan du henvende dig til musiklærerne Lasse Bentz (BE) eller Lone Sand (LO).

Cafe Cosmos

På lectio, til morgensamling og på Cafe Cosmos Facebookside (facebook.dk/cafecosmos) kan du orientere dig om kommende arrangementer. Cafe Cosmos afholdes en fredag eftermiddag, og her kan du nyde musik og anden form for underholdning, som eleverne selv står for, ligesom det vil være muligt at spille diverse spil i små eller større grupper. Du kan også købe kaffe, te, en enkelt øl, sodavand og snacks. 

Vil du være en del af Cafe Cosmos-udvalget, skal du vælges gennem elevrådet.

 

Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix er en årlig begivenhed, hvor alle kan deltage - lærere som elever - bands som solister. Og næsten alt er tilladt: Der må spilles egne numre eller covers, og genren er fuldstændig underordnet! 

Fotos fra MGP 2023

MGP arrangeres af musik-studieretningens 2.g-hold og bliver afholdt i skolens aula, der er dekoreret i det tema, arrangørerne vælger. Det er en åben konkurrence, hvor alle elever har mulighed for at deltage.  Som publikum betaler du et mindre beløb i entreen, hvor du også får udleveret en stemmeseddel, så du kan være med til at afgøre, hvem der løber med sejren.

Der er ikke stor forskel fra det danske Melodi Grand Prix og vores – der er konferenciers, VIP-lounge og en herlig stemning! Så hold dig orienteret på hjemmesiden og på vores Facebookside. Gå ikke glip af dette brag af en festlig aften.


Teaterkoncert / Musikforestilling

Opsætningerne varierer fra store forestillinger med over 80 elever til opsætninger, hvor eleverne har været medproducenter. Forestillingen spiller som regel 3 aftener i november og med stort publikum-fremmøde.

Hvis du kunne tænke dig at være med til at lave kostumer og scenografi, eller hvis du løber rundt med en skuespiller, en danser eller en anden form for performer i maven, så skal du holde øje med skolens intranet Edulife, hjemmesiden og Facebook i august måned. Her bliver det annonceret, hvor du kan få informationer om året opsætning og audition.

"SNEHVIDE"

Godt 80 elever knoklede med at omskrive det gamle Brødrene Grimm-eventyr, finde, øve og omskrive musik, lave kostumer, kulisser og dans.
Det kom der en fantastisk opsætning af Snehvide ud af - som du garanteret aldrig har set den før!
Frit citeret efter forestillingen:
"Snehvide meget mere end et krøllet, forældet eventyr. Det handler om alt det indeni os, der river og flår, ødelægger os. Alle de grimmeste sider af os selv, pakket ind i de allersmukkeste. De mest syndige sider, som et saftigt forgiftet æble"

"EN GREASY HISTORIE"

Teaterkoncerten i 2022 vendte op og ned på stereotyper og kønsroller, da eleverne satte deres præg på filmen "Grease" og lod den foregå i et langt mere 'woke' 2022-univers.

Alt er på spil, og der stilles spørgsmålstegn ved klicheerne om de seje drenge og de dullede tøser, når rollerne bogstaveligt talt byttes rundt mellem eleverne.

Også flere af de kendte sange fra "Grease" er kommet under kærlig behandling - og WOW hvor det klæder dem! Frække, underspillede og 'in your face' fik vi flere af klassikerne i elevernes nyfortolkninger, leveret fantastisk cool.

Eleverne stod selv for omskrivning af musikken og manuskriptet, instruktion, dans, scenografi og musik.

 

RABALDERSTRÆDE 2019

I musikforestillingen "Rabalderstræde" oplever vi brudstykker af kærlighed, afhængighed, utroskab, nedtur, glæde og længsel, når vi møder bl.a. den ældre ensomme dame, der drømmer sig tilbage til forgangne tider, det frustrerede barnløse par, den unge mand der springer ud som homoseksuel, en gruppe hjemløse, en flok højlydte teenagere og en excentrisk dame. På gaden og i lejlighederne omkring Rabalderstræde.

Soundtracket til livet i storbyen er af Kim Larsen og Gasolin - men i versioner, som du med garanti aldrig har hørt dem før! Hvad med fx ”Hvis din far gi’r dig lov” i spoken word-version eller ”Papirklip” med charleston-dansere...?

Eleverne indtog scenen som både musikere, skuespillere, scenografer, manuskriptforfattere og dansere.

 

JUBILÆUM 2018

Titlen på 2018's musikforestilling er ”Jubilæum” - Næstved Gymnasium og HF fejrede 75-års jubilæum dette skoleår, og det betyder, at året fyldes med begivenheder, der har med jubilæet at gøre.

Årets musikforestilling er ingen undtagelse: Her har eleverne valgt at skrive manuskript ud fra temaet ’jubilæum’ fortolket som de forskellige ’jubilæer’ og højdepunkter, vi som mennesker oplever gennem vores liv, og de aftryk der sættes.

Forestillingen starter midt i et sølvbryllup, hvor vi kigger tilbage på højdepunkter og minder fra et sølvbrudepars liv sammen. Publikum oplever parrets tidlige ungdom og følger dem op til nutiden, og undervejs oplever vi også flashbacks til sølvbryllupsgæsternes liv og ’jubilæer’.

Oplevelserne bliver tilsat musik fra flere årtier; bl.a. Stevie Wonder, Grethe og Jørgen Ingemann, Gasolin og Madonna. Alt på scenen bliver leveret af eleverne, der optræder som både skuespillere, dansere, sangere og musikere.

De ca. 120 elever har selv udviklet og skrevet manuskript, instrueret, lavet scenografi, koreograferet dans samt udvalgt og arrangeret de musiknumre, der er med i forestillingen. Og de lover en totaloplevelse af de helt store, der vil bringe minder frem fra din egen fortid - med eftertænksomhed til følge!

 

Fotos herover er fra forestillingen "JUBILÆUM" fra 2018.

 

Jul på NGH

Allerede fra slut-november begynder julestemningen at sprede sig, når skolens pedeller drager til Moseholm i Hjulebæk for at hente årets store juletræ, der skal stå i aulaen.

Julekoncert i Sankt Mortens kirke
Ved julekoncerten optræder musikklasserne med blandet repertoire - noget klassisk og noget moderne - og NGH's julekoret synger også et par sange.

Der er også fællessang.

I år er der to koncerter: 17.00 og 19.30.
Begge er gratis - og alle er velkomne!

 

En anden fast tradition er julefodboldturneringen, hvor både ansatte og elever deltager. Alle klasser kan deltage med et hold, og de dyster mod hinanden i kampen om æren.

3.t vandt Julefodboldturneringen 2023

I begyndelsen af december er det værd at slå et smut forbi Sct. Mortens kirke i Næstved, hvor skolens musikhold og lærere arrangerer en julekoncert. Koncerten er åben for alle, der har lyst til at skrue ekstra op for julestemningen.

Den sidste dag før juleferien er også speciel. Her mødes du med din klasse, og I hygger jer med fælles morgenmad, lege og evaluering af semestret, der er gået. Derefter er der fælles juleafslutning i aulaen, hvor der er bingo og fællessang, og musikklasserne og lærerbandet underholder.
Til sidst skal der naturligvis danses om juletræet, hvilket kan give lidt trængsel og varme i kinderne, men humøret er altid højt efter dansen.

 

 

Ruth

En del af det at gå i gymnasiet er gymnasiefesterne. Med hjælp fra vores forældrekorps gør vi vores bedste, for at alle festdeltagere får en god oplevelse.

I løbet af skoleåret er der 3 Ruth-fester:

  • Introfest
  • Kunstnerfest
  • Temafest

 

Vil du være medlem i Ruth-udvalget, skal du vælges gennem Elevrådet. 

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte uddannelseschef Ane Emilie Lentz Wildt.

Næver sleep

Afgangselevernes sidste skoledag markeres på helt særlig vis, når I alle møder udklædt op til den sidste, men festlige, skoledag. Om aftenen spiser du med dine klassekammerater og lærere inden aulaen bliver omdannet til en festsal med underholdning og prisoverrækkelser, som eleverne selv står for. Når klokken slår ved midnat bliver det hele lidt mere seriøst, når eksamensplanen afsløres og hvilke fag, du skal op i, inden du får din hue på.

 

 

Læs mere om Gallafest.

Læs mere om Translokation og Dimission

Gallafest, Dimission og Translokation

Gallafesten er en af gymnasietidens absolutte højdepunkter! På den sidste eksamensdag ankommer 3.g’erne og 2.HF’erne til skolen i fuld galla. Transportmidlerne er sjove, flotte, kreative og opfindsomme. Måske kommer du på et dekoreret løbehjul, en pimpet traktor eller i en åben sportsvogn.
Når alle er ankommet, danses lancier i skolens aula, mens forældre og andre gæster kan se på fra balkonen. Herefter får I taget et fællesfoto og et klassefoto på skolens hovedtrappe, og din sidste gymnasiefest fortsætter herefter med middag og dans sammen med skolens ansatte til ud på natten. 

Dimission i 2024: d. 28. juni

Studenter og forældre/værger (max 2. stk) mødes i klasserne kl. 9.
Her vil der blive serveret bobler, vand og jordbær, og der vil blive uddelt eksamensbevis.

Kl. 10 er der klassevis indmarch i aula, mens forældre kigger på fra aulaen og balkonen.

Lærerkoret synger, rektor Marianne Bollerup holder tale, årets elevtale bliver holdt og legater uddeles.
Undervejs vil der være musikalske indslag.

Kl. 11 kører studentervognene.

Studentervognskørsel i 2025: Fredag d. 27. juni 2025

Studentervognskørsel i 2026: Fredag d. 26. juni 2026

 

 

 

Translokation

Fortsætterelevernes sidste skoledag, hvor vi mødes i aula og synger feriesangen, inden vi ønsker hinanden god sommerferie.

 

 

 

Lommefilm-festival
Deltagerne på Lommefilm-festivalen er sproghold med 2. fremmedsprog,og de har 5 moduler til at producere filmene, der optages på mobiltelefon og må vare max. 3 minutter.

Temaet for årets film bliver hvert år valgt af de deltagende lærere. Temaerne de sidste år har været oprør, krimi og hyldest til kærligheden. 

Holdene vælger hver især to film, som vises for alle holdene i aulaen ved selve filmfestivalen, hvor der serveres lidt sodavand og snacks. Efter at have set alle filmene, stemmer eleverne og lærerne på, hvilke to film der skal vinde.

Der er præmier til eleverne bag de to vinderfilm.