Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Kinesisk

Kinesisk er det mest talte sprog i verden som modersmål, og på Næstved Gymnasium og HF har du muligheden for at lære at tale, skrive og læse sproget og derigennem komme til at opnå indsigt i 'Riget i Midten' og kommunikere med over 1,5 milliarder mennesker. 

 

Kinesisk er ikke et svært sprog. Grammatikken er ret let, til gengæld udfordrer helt nye gloser,  fire toner og en helt anderledes kultur og tankegang. For at forstå Kina bliver du introduceret til en bred vifte af emner inden for Kinas kultur, historie, politik og samfund. Kinesisk kan lyde eksotisk, og det er det også på mange områder,  men det er et yderst relevant og kompetencegivende fag, der er med til bygge bro mellem to ret forskellige verdensopfattelser. Det bliver vigtigt i fremtiden.

Internationale perspektiver i undervisningen (udveksling, ture med Master Classes m.m.)
Der er kinesiskhold i Kina hvert år, og hvert andet år har vi sendt et hold af sted til Jiaxing, som en del af vores 12-dages studietur, hvor eleverne noget af tiden er privat indkvarteret hos en kinesisk familie. På turen, der normalt går til Beijing og Shanghai, ser eleverne både de store seværdigheder, samt besøger lokale virksomheder, skoler, og møder danskere der bor og arbejder i Kina. De får hermed et unikt indblik i et samfund og en kultur, der er markant anderledes end det de kender.

Hvert andet år modtager NGH kinesiske elever, der bliver privat indkvarteret hos skolens elever.
Samarbejdet er en stor fordel for eleverne på NGH i form af den sproglige og kulturelle kontakt med jævnaldrende i et andet land.

Efter gymnasiet
Eleverne, der har kinesisk, har hvert år mulighed for at deltage på en “summer school” i Beijing i august, og de har desuden mulighed for at søge stipendier, så de efter gymnasiet kan studere et halvt år på Beijing Normal University. Hvis en elev tilbydes et stipendium, er alle udgifter finansieret – herunder bolig og lommepenge.

Hvad kan sproget bruges til uddannelsesmæssigt og professionelt?
Du kan fx komme til at arbejde med kommunikation, sprog, handel og marketing, psykologi, journalistik, undervisning og jura.

 

Kinesiskholdet 1KI1 prøver kræfter med kinesiske skrifttegn - det er sværere end man tror!
Det var den kinesiske kunstner Fu Deng, der viste eleverne, hvordan de komplicerede tegn er bygget op og hvordan man kan lære at forstå deres fascinerende historie.

 

 

"At læse kinesisk på NGH var en kæmpe øjenåbner for mig. Både i forhold til at lære et fuldstændig anderledes sprog, men også at lære om den spændende kultur, der ligger bag sproget. Jeg valgte faget, fordi jeg altid godt har kunne lide at beskæftige mig med fremmedsprog, og det blev et solidt springbræt til min bacheloruddannelse, praktikophold og mange rejser rundt i Kina. Det er ikke bare en kæmpe mulighed for at lære noget helt unikt, men også for at få en masse fantastiske oplevelser."

(Frederikke Sofie Madsen, tidligere elev på NGH)

I forbindelse med deres studietur i efteråret 2017 producerede eleverne denne film om Kina. Se den her: