Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Gustav skal til fest på slottet

Der er sat et stort kryds i kalenderen søndag d. 15. oktober i Gustavs kalender. Der skal han nemlig til Prins Christians fødselsdag sammen med 200 unge fra hele Danmark.

Gustav fra 2.p er en af de to 18-årige, der skal repræsentere Næstved kommune ved Prins Christians 18-års fødselsdagsfest, og han blev meget overrasket og glad, da hans mobil ringede mandag eftermiddag:

-Jeg fik en sms om, at de to unge fra Næstved, der skulle med til festen, ville blive afsløret. Jeg tændte for P4, og da de ringede op i radioen, ringede min mobil. Jeg var live i radioen og borgmester Carsten Rasmussen ønskede mig tillykke. Det var ret vildt!

Stolt af Næstved
Gustav har ligesom ca. 60 unge i Næstved skrevet en ansøgning for at komme i betragtning til festen.
I ansøgningen skrev han at han var glad for at bo i Næstved og stolt af byen. Han beskrev, hvordan han altid har deltaget aktivt i forskellige sammenhænge, først i Fælleselevrådet i kommunen, senere til DM i Entrepreneurskab, hvor han repræsenterede Næstved Gymnasiet og HF samt Remisen, og at han spiller elitefodbold, hvor han tit er ude og ’vise trøjen frem’, som han siger.

-Jeg synes at der foregår rigtigt mange spændende ting i Næstved og at vi unge mennesker har mange muligheder, og det vil jeg gerne repræsentere.

Post fra hoffet
Gustav er ikke i tvivl om, at det bliver en stor oplevelse. Foreløbigt ved han kun, at det er dronning Margrethe der er vært og at festen skal holdes på Christiansborg slot.

-Jeg får snart post fra hoffet om, hvad der videre skal ske. Indtil nu ved jeg bare, at jeg skal tiltale de kongelige ”Deres Majestæt” eller ”Deres kongelige højheder”, fortæller Gustav, der får travlt med at skaffe sit et jakkesæt, han kan have på. Dresscoden er nemlig lang kjole, smoking eller jakkesæt.

Spændende oplevelse
-Det bliver også sjovt, når jeg bliver gammel og prins Christian er blevet konge, og jeg kan fortælle, at jeg var med til kongens 18-års fødselsdag, smiler Gustav.

Han ved ikke på nuværende tidspunkt, om der bliver mulighed for at veksle et par ord med de kongelige til fødselsdagen. Men han drømmer om at snakke med Prins Christian:

-Så kan vi snakke om de ting i Næstved, vi begge kender, for prinsen har jo gået på Herlufsholm. Vi interesserer os begge to for fodbold, så jeg vil også spørge ham, om han ikke vil med ind og se en Brøndbykamp. Prinsen holder nemlig med FCK, og jeg holder med Brøndby!