Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Laura bød Obama velkommen

Laura kom tættere på den tidligere præsident end de fleste.

Laura Spodsberg fra 2.d var blevet udvalgt til at være den første på scenen i Næstved Arena fredag d. 15. marts til ”An Evening with Barack Obama”, hvor tidligere præsident i USA, Barack Obama, skulle optræde for 3500 gæster. Her skulle hun først præsentere først Jakob Brixvold, der er direktør for Arena Næstved, og derefter Obama.


Alle fotos er taget af Thomas Vilhelm

Udvekslingsstudent i Texas
Før gymnasiet var Laura udvekslingsstudent i Texas I Texas spillede hun fodbold og besøgte flere stater som Oklahoma, Arkansas og New York og deltog også i den klassiske amerikanske gallafest ”the prom”.

Hun er vild med Obama og har været det siden han blev præsident.
- Han bringer håb. Hans mest berømte citat er "yes we can". Han har en tro på alle mennesker, og det synes jeg er meget inspirerende, siger Laura.

Laura skulle godkendes
Der var visse formelle ting, Laura skulle have med i sin introduktion, men hun fik også mulighed for selv at tilføje noget. Teksten skulle dog forud sendes til USA og godkendes, ligesom at Laura skulle indsende oplysninger om sig selv, uddannelse, arbejde og hvilke sociale medier hun er på til et såkaldt ’security check’.

Laura valgte at holde den sidste del af sin tale på engelsk for Obamas skyld. Her sagde hun bl.a., at det var meget privilegeret at få besøg af den tidligere præsident, og hun takkede ham for at komme til Næstved.

Det største øjeblik i mit liv
Efter sin præsentation går Laura backstage. Og her står selveste Obama og tager imod hende. Han giver hende hånden og takker hende for den flotte introduktion, og Laura får fremstammet:
-Det er det største øjeblik i mit liv, til den tidligere præsident.

Hvorefter Obama giver hende et kram og siger:

-You are young, you are going to experience a lot of big things in your life.

En oplevelse der for altid vil være blandt de største I Lauras liv. Wow. Tak for at dele den med os, Laura.